Engelsiz Bosna-Hersek Platformu Kuruldu » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 00:29

Engelsiz Bosna-Hersek Platformu Kuruldu

Engelsiz Bosna-Hersek Platformu Kuruldu
Son Güncelleme :

02 Haziran 2016 - 18:09

Engelsiz Bosna-Hersek Platformu ilk yürütme kurlu toplantısını gerçekleştirildi.

Engelsiz Dünya Platformu dünyanın çeşitli bölgelerinde bölgesel çalışmalara başladı. Çalışmaları kapsamında Engelsiz Balkan Platformunu kurdu. Balkan ülkelerine yönelik kurulan platformun ilk çalışmalarına Makedonya ve Bosna-Hersek’te gerçekleştirildi.
Engelsiz Dünya Platformu, Engelsiz Balkan Platformu kapsamında nisan ayı içerisinde Saraybosna’da bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği, TİKA, Yunus Emre Esntitüsü, Kızılhaç, Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda Engelsiz Bosna-Hersek Platformu’nun geçici Yürütme Kurulu oluşturuldu. Mujo Aganovic başkanlığında oluşturulan geçici yönetim kuruluna bir çok kurum ve kuruluştan temsilciler yer alıyor.
Engelsiz Bosna-Hersek Platformu Yönetim Kurulu ilk toplantısına Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliği yaptı.
26 Mayıs 2016 tarihinde bir araya gelen Yönetim Kurulu toplantısı Engelsiz Dünya Platformu Genel Koordinatörü HasAN Fevzi Giray Başkanlığında gerçekleştirti.
Platformun çalışmalarının görüşüldüğü toplantıda Engelsiz Bosna-Hersek Platformunun çalışma haritası üzerinde fikir alışveirşi gerçekleşti.

 

KAYNAK: netvijesti.com

2

YORUM YAP