E Okul'da Balkanlar'la İlgili Büyük Hata ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Mayıs 2024 - 08:55

E Okul’da Balkanlar’la İlgili Büyük Hata !

E Okul’da Balkanlar’la İlgili Büyük Hata !
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2017 - 20:41

Şevket Kuçeviç  Boşnak Medya

 
Milli Eğitim Bakanlığının e okul sitesinde Balkan ülkeleri ve Balkan Yarımadası ile ilgili vahim bir bilgi hatası yapılmış .. 5 Mart 2016 tarihli sitede Balkan ülkeleri anlatılırken hem eksik hem de yanlış bilgi verildi..
 
Balkan ülkeleri sıralanırken Macaristan yazılması büyük bir bilgi yanlışı olarak göze çarparken Slovenya ve Kosova’nın isminin geçmemesi büyük hata olarak görülmektedir..
 
Balkan göçmenlerinin ağırlıklı olduğu ve nerdeyse nüfusun yarısına yakınını oluşturan bir kitlenin olduğu göz önünde bulundurulduğunda özellikle iki ülkenin yer almaması büyük yanlış.. Milli eğitimin bu bilgileri yazılırken kimse editörlük mü yapmadı yoksa bilgiyi veren kişi mi yanlış mı yazdı veyahut da bilgiyi yazan kişi mi bilgileri yanlış biliyor ? Bu 3 ihtimal de öğrencilere yanlış öğretim yapıldığının ve umursamazlık yapıldığının göstergesi .. Oysa ne olursa olsun öğretimde bir bilgi hatası hem öğrencinin öğrenimini hem bilgi kalıcılığının yanlışlığını hem de gireceği sınavlarda yanlış bilgilendirme sonucu yanlış cevap vereceğine yol açacağı düşünülmesi gerekmiyor muydu ? Umarız ki Milli Eğitim bu yanlıştan döner ve gerekli tedbirleri alır.. Aksi takdirde okullardaki milyonlarca öğrenci yanlış bilgilendirilecek..
 
 
http://www.eokul-meb.com/balkan-ulkeleri-hangileridir-81078/
 

 

 

YORUM YAP