Dodik opet pojačava opasnu retoriku » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 15:40

Dodik opet pojačava opasnu retoriku

Dodik opet pojačava opasnu retoriku
Son Güncelleme :

19 Nisan 2022 - 21:46

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je na tribini u Beogradu, između ostalog, ponovo govorio o ujedinjenju Srba i nezavisnosti Republike Srpske.

Govoreći o statusu Republike Srpske, Dodik je rekao da bi sad, kad bi se izlazilo na referendum, “sve što je živo izjasnilo za nezavisnost Republike Srpske”, a da je, opet, Srbiji u državnom smislu najvažnije pitanje Kosova.

“U nacionalnom smislu, saglasan sam da to treba da bude Republika Srpska, jer tamo živi milion ljudi – Srba. Kosovo je u državno-pravnom smislu najvažnija stvar za Srbiju i tu nema spora. Pitanje Republike Srpske se sigurno gleda kroz prizmu ove priče o samom Kosovu”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a smatra da su Republika Srpska i Kosovo i Metohija srpska nacionalna i državna pitanja.

“Zašto se u isto vrijeme ne može razgovarati o oba? Bili bi jači kada bi se istovremeno razgovaralo o oba pitanja. Mi moramo to početi da tražimo”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska mora da ima jasnu poziciju i da ako je srpski narod stradao prošli vijek i bio razjedinjen, u ovom vijeku treba da ima jasnu nacionalnu strategiju i program.

“Neka ovo bude vijek našeg ujedinjenja”, poručio je Dodik

 

İzvor: klix.ba

YORUM YAP