Diyanet Vakfı Bosna’lı öğrencileri İstanbul’da ağırlayacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 22:29

Diyanet Vakfı Bosna’lı öğrencileri İstanbul’da ağırlayacak

Diyanet Vakfı Bosna’lı öğrencileri İstanbul’da ağırlayacak
Son Güncelleme :

28 Ekim 2016 - 18:46

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersekli Kur’an kursu öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan 36 kişilik grubu Türkiye’de ağırlayacak

Türkiye Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Bosna Hersek İslam Birliği işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik kapsamında, Bosna Hersekli Kur’an kursu öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 36 kişilik kafile, başkent Saraybosna’daki Hünkar Camisi önünden kalkan otobüsle Türkiye’ye hareket etti.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek İslam Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye’nin tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Son 3 yıldır İslam Birliği’nin eğitim kurumlarından öğrenci ve öğretmenleri Türkiye’ye gönderiyoruz.” dedi.

Bu yıl Türkiye’ye giden öğrenci grubunun Bosna Hersek İslam Birliği’nin Kur’an kurslarında okuyan ve yapılan dini bilgiler yarışmasında ödül alanlardan oluştuğunu aktaran Atlı, 25 öğrenci ve 11 kişiden oluşan öğretmen ve idari personelin İstanbul’a gittiğini belirtti.

Atlı, Bosna Hersekli öğrenci ve öğretmenlerin Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 7 gün İstanbul’da misafir edileceğini aktararak, “İstanbul’da kaldıkları süre içerisinde TDV’nin yaptığı program çerçevesinde hem şehrin tarihi güzelliklerini görme hem de eğitim kurumlarını tanıma fırsatı bulacaklar.” diye konuştu.

Bosna Hersek İslam Birliği Kur’an Kursları ve Gençlik İdaresi Başkanı Enes Svraka da organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Düzenlediğimiz dini bilgiler yarışmasına tüm ülkeden yaklaşık 90 bin öğrencimiz katıldı. Ödül alan öğrencilerimizle de İstanbul’a gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye giden Revda Hodzic, Bosna Hersek’in Tuzla şehrinden geldiğini söyleyerek, “İstanbul’da 7 gün kalacağız. Boğaz turunu da çıkacağız. Türkiye’ye ilk defa gidiyorum ve çok mutlu hissediyorum.” dedi.

Saraybosnalı 13 yaşındaki Bilal Cesevic ise Türkiye’ye gideceği için heyecanlı olduğunu belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

Kaynak: http://www.diyanetvakfi.org.tr/tr-TR/site/haberler/diyanet-vakfi-istanbul-da-bosna-li-ogrencileri-agirlayacak-2947

Bosna Hersekli Kur'an kursu öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan 36 kişilik kafile Türkiye'ye gidiyor. Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Bosna Hersek İslam Birliği işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik kapsamında, Bosna Hersekli Kur'an kursu öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 36 kişilik kafile, başkent Saraybosna'daki Hünkar Camisi önünden kalkan otobüsle Türkiye'ye hareket etti.  ( Mustafa Öztürk - Anadolu Ajansı )

YORUM YAP