Dikkat ! Çifte Vatandaş Olayım Derken Türk Vatandaşlığından Çıkabilirsiniz ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 12:40

Dikkat ! Çifte Vatandaş Olayım Derken Türk Vatandaşlığından Çıkabilirsiniz !

Dikkat ! Çifte Vatandaş Olayım Derken Türk Vatandaşlığından Çıkabilirsiniz !
Son Güncelleme :

26 Haziran 2021 - 18:39

ÇİFTE VATANDAŞ OLALIM DERKEN TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN OLMAK !
DİASPORA TUZAĞINA DİKKAT !
 
       Yazılarımızla suskun binlerce insanın dile getiremedikleri tepkileri yansıtmaya çalışıyoruz. Bu tepkileri asıl dile getirmesi gerekenler Bosna Sancak dernekleridir. Maalesef bazı dernekler halktan çok kopuk ve maalesef bazı konularda halk gibi suskun değiller özellikle susuyorlar ! Çünkü yöneticileri arasında ruhlarında Bosna Sancak yerine başka ülkeleri taşıyanlar var.
       Bu daha da vahim bir durum !!
     İçimizden çıkmış birilerinin Soykırıma uğramış bir halk olan Boşnaklardan ve onlardan bir bölümünün memleketi olan Sancak’a karşı olsun düşmanlıklarını anlamak ve hoş görmek mümkün değil.
 
Boşnaklar kime ne yaptı ?
 
          Özellikle Osmanlı Türk İmparatorluğu’nun asli unsurlarından bir iken, içlerinden çıkmış ve devletin en yüksek mevkilerinde yöneticilere da sahip iken 500 yıl boyunca Karadağlıların, Sırpların, Hırvatların insani, inanç ve kültürel hakları ile onların taşınır-taşınmaz mallarına, namuslarına hep saygı gösterdiler.
Ama, her üç halkın içinden çıkan aşırı milliyetçilerin Boşnaklara soykırım dahil yaptıkları korkunç kötülükler kitaplara sığmıyor. Sırplar ve Karadağlılarda ırkçı, dinci ve faşist Çetnikler var. Hırvatlarda Ustaşalar var.
Boşnaklar içinden bu gibi veya benzeri insanlık düşmanı gruplar hiç yok, tarihte de yoktu.
      Türkiye’deki 5 milyondan çok fazla Boşnak kökenliler kendileri için Bosna Hersek diasporası, Sancak diasporası demiyorlar.
Bosna Hersek ve Sancak’ı memleket Türkiye’yi vatan görüyorlar.
         Birilerine ne oluyor da Türkiye’yi vatan görmüyorlar ve ruhlarında Karadağ’ı taşıyıp Karadağ’ı vatan olarak görüyorlar? Sadece kendileri için olsa güle, güle Karadağ’ı vatan olarak görsünler, herkesin kendini dilediği gibi görme hakkı var ama, bunlar dernekler kurarak, bazı hayali vaatleri ile insanları niye kendileri gibi yapmak için çalışıyorlar ?
Birilerinin yaptığı resmen şöyle; Eğer Sırbistan’ın Sancak’ın kuzey bölümünden olan Boşnak kökenlilere verdiği Çifte Vatandaşlığı siz, Karadağ yönetimi altındaki Sancak’ın güney bölümünden olanlara da Karadağ’ın vermesini istiyorsanız önce Karadağ Göçmen kartı alıp Karadağlı milletten yani KARADAĞ DİASPORASI olduğunuzu kabul edeceksiniz.
        İşte bu kabul edilemez. Çünkü çifte vatandaşlığı ne Sırbistan verdi ne de Karadağ verebilir.Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için çifte vatandaşlığını sadece Türkiye Cumhuriyeti bir başka ülke ile yapacağı anlaşma ile verir. Aksi taktirde çifte vatandaşlık olmaz başka bir ülke vatandaşlığına geçiş yapmak, Türk Vatandaşlığını kaybetmek olur !
        Avrupa Birliği lideri olan Almanya ile her an her şeyin olabileceği bir ülke vatandaşlığı bir değildir !!!
Herkes hesabını iyi yapmalı …
Kaynak: Nusret SANCAKLI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YORUM YAP