Cep Telefonunu Şarj ederken Bu Hataları Yapmayın !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 14:48

Cep Telefonunu Şarj ederken Bu Hataları Yapmayın !!

Cep Telefonunu Şarj ederken Bu Hataları Yapmayın !!
Son Güncelleme :

04 Nisan 2022 - 15:17

İŞTE CEP TELEFONU KULLANIRKEN YAPTIĞIMIZ VE PİLİ BOZAN HATALAR:

TELEFONUNUZUN BİR GECEDE ŞARJ OLMASINA İZİN VERMEYİN
Telefonunuzu saatlerce şarj etmek pili yorar ve bu da bir süre sonra bozulmasına yol açar. Bunun yerine yüzde 20 ile 80 arasında şarj etmeniz ve geceleri cep telefonunuzu kapatmanız veya çevrimdışı moda almanız gerekiyor.

TELEFONUNUZ SAATLERCE YÜZDE 100’DE YÜZ 100 ŞARJDA KALMASIN
Pilde bozulmalara neden olduğu için cep telefonu 100’de 100’e ulaştıktan sonra çok uzun süre şarjda bırakılmamalıdır. İdeal olanı, gün içinde birkaç kez ve kısa bir süre için şarj etmektir.

TELEFONU BİLGİSAYARDAN ŞARJ ETMEYİN
Telefonu PC USB ile şarj etmek çok kullanışlıdır ancak bu durum da pil ömrünü mahveder. Aslında, USB bağlantı noktası 0,5 amperlik bir şarj tutarken, şarj cihazı bağlantı noktası ise 1 amperdir. Yoğunluktaki bu farklılık pil ömrünü bozar ve şarj süresini uzatır.

CEP TELEFONUNU KILIFINDA ŞARJ ETMEYİN
Cep telefonunu kılıfının içinde şarj etmek de yanlıştır, çünkü bu durum telefonun aşırı ısınmasına ve pil üzerinde olumsuz sonuçlara yol açmasına neden olabilir.

YENİ SATIN ALDIĞINIZ TELEFONUNUZU HEMEN KULLANMAYIN
Birçok kişi yeni bir cep telefonu aldığında hemen kullanmak ister. Bu büyük bir hata, çünkü yeni satın alınan bir cihazda pil sadece yarı şarjlıdır. Talimatlarda yazıldığı gibi, telefonu kapatıp ve kullanmadan önce üç veya dört saat şarjda bırakmanız gerekmekte.

Kaynak: https://www.karar.com/teknoloji-haberleri/telefonunuzun-sarji-hemen-bitiyorsa-dikkat-farkinda-olmadan-1659128

YORUM YAP