Büyükelçi Kılıç’ın Zafer Bayramı Masajı » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mayıs 2024 - 05:36

Büyükelçi Kılıç’ın Zafer Bayramı Masajı

Büyükelçi Kılıç’ın Zafer Bayramı Masajı
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2017 - 12:27

Nail Pinduk  Prizren Kosova

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yüce Türk Milleti ve kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadeleyi 30 Ağustos 1922 günü Büyük Taarruzla başarıyla taçlandırdıkları Büyük Zaferimizin 95’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

30 Ağustos, zor şartlar ve yokluklar içerisinde Kurtuluş Savaşı veren bir milletin, bağımsızlık ve onuru için neleri başarabileceğinin, neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. O gün kazanılan destansı zaferle, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Milletimiz, Büyük Zafer’den 95 yıl sonra bugün de, aynı iradeyle birlik ve dayanışmasını güçlendiriyor. Milletimiz bu gücünü, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimizi yıkmaya yönelik hain darbe girişiminin çökertilmesinde bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.

Cumhuriyetimizin kurulmasına ve Yüce Önderimiz Atatürk’ün liderliğinde güçlü bir Türkiye’nin inşaa edilmesine giden süreçte hayati bir dönüm noktası teşkil eden 30 Ağustos 1922 Büyük Zaferimizin kahramanlarının bizlere yaşattığı haklı gurur, ülkemizi daha da ilerilere götürme konusundaki kararlılığımızda bizlere kuvvet veriyor.

Bu özel günde, bizleri bugünlere ulaştıran, başta Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve gazilerimiz olmak üzere, hayatlarını milletimizin birlik ve bütünlüğüne adayan tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Dayanışma ve beraberliğimizin daim olması ve nice Bayramlar temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Boşnak Medya

YORUM YAP