Bosna'ya Türkiye'den Kardeş Eli » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 03:57

Bosna’ya Türkiye’den Kardeş Eli

Bosna’ya Türkiye’den Kardeş Eli
Son Güncelleme :

08 Şubat 2016 - 19:56

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı’nın (BİGMEV) Bosna Hersek ile Türkiye arasında yürüttüğü ‘Kardeş Belediyeler’ projesi kapsamında bir araya gelen; Edremit Belediyesi ile Srebrenik Belediyesi kardeşlik sürecini resmi olarak başlattı.

BİGMEV’in iki ülke belediyeleri arasında yürüttüğü çalışmalar neticesinde imza aşamasına gelen belediyeler arası kardeşlik süreci, Bosna Hersek’in iş potansiyeli olarak en güçlü belediyelerinden biri olan Srebrenik Belediyesi’yle Türkiye’nin önde gelen belediyelerinden Edremit Belediyesi’nde atılacak imza ile resmiyet kazandı.

Kardeş belediye sürecini resmen başlatmak üzere BİGMEV’in çağrısı ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın daveti ile Türkiye’ye gelen Srebrenik Belediye Başkanı Dr. Nihad Omeroviç ve Yerel Ekonomik Kalkınma ve Projeler Müdürlüğü Şefi Adnan Bjeliç; beraberinde Srebrenik İşadamları Derneği Başkanı Sulejman Herceg, Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Mehmedalija Omiç ve iş adamlarından oluşan heyeti Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka makamında ağırladı.

Sabah saatlerinde gerçekleşen imza töreni sonrasında, düzenlenen program kapsamında iki ülkenin iş heyetleri de birebir görüşmeler gerçekleştirecek. Tarım, yapı, inşaat, su, kanalizasyon, elektrik, PVC/alüminyum kapı ve pencere gibi sektör temsilcilerinden gelen iş adamları; burada Edremit Ticaret Sanayi Odası ve üyelerinden oluşan firmalarla bir araya gelerek B2B görüşmeler yapacak. Bosna Hersek’in de potansiyel iş fırsatlarının anlatılacağı toplantılardan ticari işbirlikleri ve kârlı yatırımlar için de adımlar atılması hedefleniyor.

BİGMEV’in geçen yıl düzenlediği ‘Başkanlar Kafe’ Programı kapsamında görüşmeleri somut pek çok projeye dönmüş olan kardeş belediyelere; Edremit ile Srebrenik Belediyeleri’nin de attığı bu imzalarla, iki ülke arasında pek çok projenin hayata geçirilebileceği yeni bir iş birliği daha eklenmiş oluyor.

 

KAYNAK: BİGMEV http://www.bigmev.org/news/edremit-belediyesi-srebrenik-belediyesi-ile-resmi-olarak-kardesligi-baslatti/

YORUM YAP