Bosnalı Sırp ve Hırvat Liderler Bosna'yı Bölüşmek İçin Bir Araya Geldi ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

5 Mayıs 2024 - 17:14

Bosnalı Sırp ve Hırvat Liderler Bosna’yı Bölüşmek İçin Bir Araya Geldi !

Bosnalı Sırp ve Hırvat Liderler Bosna’yı Bölüşmek İçin Bir Araya Geldi !
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2023 - 20:00

BOSNA HERSEK’TE NELER OLUYOR ?!
 
BOSNA HERSEK BAŞBAKANI NİKŞİÇ VE BAKANLARININ, ETNİSİTE LİDERLERİ İLE YAPTIĞI TOPLANTIDA BOSNA HERSEK DEVLET BAYRAĞI NEDEN YOK ?!
Bir 8 kişi görseli olabilir
 
Bosnalı Sırp ve Hırvat etnisitesi liderleri Dodik ve Çoviç ile Bosna Hersek’teki üçlü koalisyon liderlerinin Bosnalı Sırp nüfusun çoğunlukta olduğu Doğu Saraybosna’da yaptıkları toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, Bosna Hersek Devlet Bayrağı’nın olmaması, onun yerine sadece Bosnalı Sırp Etnisite bayrağının olması toplantıya katılan siyasi liderlerin Bosna Hersek Devleti’ni yıkıp, Sırbistan, Hırvatistan ve Boşnaklar (Boşnakların Avrupa’daki Filistin şeklinde olacağı) bölüştürme politikalarına destekledikleri şeklinde yorumlandı.
Bosnalı Sırp lider Dodik, Bosnalı Sırp etnisitesine nüfusları %31 olduğu halde Batılılar tarafından Bosna Hersek topraklarının %49’u, Boşnaklara soykırım yapmış  olan Bosnalı Sırpların yönetimlerine veridi. Şindi de Dodik bu toprakları Sırbistan’a katmak istiyor.
Bosnalı Hırvat lider Çoviç ise nüfusu %15 civarında olan Bosnalı Hırvatların çoğunlukta olduğu yerler ve Mostar şehrini Hırvatistan ile bütünleştirmek istiyor.
İktidardaki Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı ve Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi lideri ile yanındaki diğer Bosna Hersek’teki parti liderleri olan bakanlar bu iki ayrılıkçı liderin bölücü politikalarına dolayısı ile Sırbistan ve Hırvatistan’ın olan tutumları Bosna Hersek’teki muhalefet ve diğer tüm kuruluşlar tarafından tartışılıyor ?
Başbakan Nermin Nikşiç ve koalisyon ortakları, Bosna Hersek’in bütünlüğünden yana mı yoksa Dodik ve Çoviç’in politikalarından yana mı ?
 
Nusret SANCAKLI

YORUM YAP