Boşnaklari Kendi Siyasetine Alet Etme Demirtaş.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 03:14

Boşnaklari Kendi Siyasetine Alet Etme Demirtaş..

Boşnaklari Kendi Siyasetine Alet Etme Demirtaş..
Son Güncelleme :

23 Aralık 2015 - 17:11

Bosna Savaşı veya katliamının ne olduğunu bilmeden konuşanlara aşırı tepki gösteriyorum ne hikmetse.. Bilip bilmeden konuşmalar insanları gülünç hatta itici duruma getiriyor.. Bir de kendi menfaatine göre kullananlar yok mu ? İşte o zaman 200.000 şehid Boşnak adına bağırasım geliyor :Bilip bilmeden konuşup bu insanlar üzerinden siyaset yapma!!

Gündemi pek takip etmiyorum..Etsem de eskisi kadar tepki göstermiyorum..Bu tepkim de sanırım Boşnak karakterli ve yaratılış icabı haksızlık ve yalana karşı nefret eden biri olmamdan kaynaklanıyor..HDP Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ ‘ın Rusya gezisi öncesinde bölgedeki hendekleri savunma adına ,Saraybosna örneği vermesi -afedersiniz – çirkinlik ve menfaatperestliktir..Cahilliktir..Bosna’yı ve zulmünü bilmemezliktir..Aslında hiç de kızmamak gerekiyor ..ne de olsa politikacı..!!

Bir kere sayın Demirtaş,G.doğudaki hendekleri kazanlar halk değil P-K-K ..neymiş ? Te-ro-rist..Peki Bosna’daki hendekleri kazanlar kim ? Boş-nak-lar..biz terörist miyiz ? Bu biiiir..

İkincisi ,hendekleri kazma amacı devlete direniş ve bölünme amaçlı mi ? Evet..Ya peki Boşnakların hendek açma amacı devlete karşı gelmek mi? Hangi devlet? O dönemde kendi devletleri var ve kendi devletine hendek mi açtılar? Sırplar’ın başta keskin nişancılarından  ve silahlı ve zırhlı birliklerinden korunmak değil miydi ?

Üçüncüsü, masum ve işgale uğramış Boşnaklar’ın savaş sırasında yaşadığı felaketleri bölge halkı yaşadı mı? Markale gibi pazar katliamı oldu mu ? İbadethaneleri bombalandı mi ?Kütüphaneleri yakıldı mı ? Kollarına beyaz kurdele bağlanıp,Prijedor’daki gibi evlerine baskın düzenlenip öldürüldüler ve meçhul bir yere götürüldüler  mi?

Hadi Saraybosna ya dönelim yine..anlayacağın şekilde yazayim..G.doğuda hiç kapı komşuları Kürt vatandaşları kendi elleriyle öldürdü mü? Düne kadar beraber kahve içtikleri insanlardı..Peki Saraybosna’da yüzleri maskeli ,ortalığı yıkan ve yakan Boşnak oldu mu? Yol kontrolü yapan ? Yooook..Peki ,Kürt vatandaşlarımızın devleti var mı ki kendilerine ait olan ve sonucunda bir devlet tarafından işgal edilen? Yooook..

Peki Sırplar ile Boşnaklar arasında BARIŞ SÜRECİ adı altında anlaşma olup da Boşnaklar silahlandı mı? Sırplar göz göre  göz yumdu mu? İdarecileri iki yıl sonra önce göz yumduk deyip sonra suçu valilerine mi attı? Boşnakların sen hiç o dönemde elektriği kaçak kullandığını duydun mu? Devletine -ki zaten Bosna Hersek referandum ile bağımsız oldu..- ihanet mi etti?

Referandumu bilir misin Demirtaş? Hani %94 bağımsızlık kararı çıkan? G.doğu’da ayrılma kararı için referandum mu yapıldı? Kürt vatandaşlar zaten çoğu ne kadar yanlış ve hata yapılırsa yapılsın T.C ‘yı istiyoruz demedi mi ? ( not :T.C’yi onlarin kullandığı şekille yazdım.Yoksa zaten Turkiye Cumhuriyeti diye yazıyorum)

Od Jadrana do İrana neçe biri muslimana sözünü duydun mu Selahattin bey? Bunu Sırp liderlerden biri dedi.. Anlamını da söyleyeyim : Adriyatikten İrana musluman kalmayacak..Peki devletimizden Kürt halkı için benzeri bir ifade duydun mu ?

Yok..Neyse..ben yine burada kendim yazıp kendim okuyacağımı biliyorum..Ama en azından tepkimi göstermiş oldum..

Not: Selahattin Demirtaş..Danışmanlarını iyi seç..Tarih bilmeyen adamlar seni yanıltıyor.. Ya da istersen sana Bosna Savaşı ile ilgili kitap yollayayim..okuyup ÖĞRENİRSİN ? Ne dersin ha ?

YAZAN: ŞEVKET KOÇ-BOŞNAK MEDYA

YORUM YAP