Boşnak Siyasetçi: Asker Sevkiyatı Yapalım.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 06:04

Boşnak Siyasetçi: Asker Sevkiyatı Yapalım..

Boşnak Siyasetçi: Asker Sevkiyatı Yapalım..
Son Güncelleme :

02 Kasım 2021 - 21:45

BOŞNAK DEVLET ADAMI, SAVAŞ DÖNEMİ BAŞBAKANI, BARIŞ DÖNEMİ BAŞKANLIK KONSEYİ ÜYESİ HARİS SİLAYCİÇ’TEN ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR !
 
– Sırbistan ile olan Brçko ve Drina sınırımıza derhal asker sevk edilmeli !
– Brcko ve Drina’ya doğru olan sınırlar kilit noktalardır! Savaş döneminde Drina’ya Sırbistan’dan kimler ve nelerin geldiğini çok iyi biliyoruz!
– Bosnalı Sırp tarafından, Pale’den açık bir tehdit var, 1990’lar tekrarlanıyor; Bir savaş olacaksa, kendimizi neyle savunacağız ?! Savaşa hazırlığımız nedir ?
– Bosna Hersek’in Waşington ile diplomatik temasa geçmemiş olması ciddi bir hatadır ! Washington’daki büyükelçiliğimizde Bosna Hersek’in çıkarlarını temsil edecek kimse yok. Çünkü o görevlere Bosnalı Sırp taraftarları atanmıştır.
– Şantaj ve güç ortamında pazarlık yapılıyor olması kabul edilemez. Bosnalı Sırp tarafı devlete ait arazileri istiyor, ordu kurmak istiyor. Bu istekleri yerine getirilmezse zorla yapacaklarını söylüyorlar. Bunlar barışçıl bir ortamda iyi niyetle yapılan müzakereler değildir.
– Bir diğer soru da ne oluyor diye soran vatandaşlar. Bu ülkede sadece Seçim Yasasına değil, Bosna Hersek yurttaşlarına, onların canlarına, ailelerine ve özgürlüklerine de saldırılıyor !
– Bu, uluslararası toplumun içinde de bulunduğu çok tehlikeli bir durumdur !
– Biz Boşnaklar çok havlayan taraf değiliz ama gerekirse Bosna Hersek’i savunmasını da biliriz.
– İstenen ilkeler belirlenmeden, nasıl bir devlet isteniyor meselesi ortaya konulmadan müzakereler yapılıyor. Şimdiye kadar olduğu gibi demokratik feodalizm mi istiyoruz ?
– Bazı uluslararası güçleri bazı hatlara çekecek olayları provoke etmekten korkuyorum. Bunun uluslararası toplum tarafından engellenmesi gerekiyor.
– Bölgede aşırı milliyetçi siyasetin hakim olduğu bir dönemde Bosna Hersek’in bölünmesine yönelik özlemler var !
– Sırp Bilimler ve Sanatlar Akademisi SANU’nun talimatlarının ve ortaya koyduğu hedefin (Büyük Sırbistan) ne olduğunu biliyoruz, her şey yazılıyor, “büyük sırbistan” fikri adına her şeye izin veriliyor; kısmen öldür (soykırım), kısmen vaftiz et (dinini değiştir), kısmen yerinden et (zorla göçe zorla). Bu program, 1844’de Sırp siyasetçi Garaşanin tarafından yazılan ve Sırpların Kırmızı Kitabı olarak bilinen büyük sırbistan projesini içeren Naçertanye’sinden beri 200 yıldan fazladır uygulanmaya çalışılıyor.
– Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın da katılacağı “Açık Balkanlar” fikri, soykırımı tanımayan insanlarla gerçekleşme şansının olmadığını kabul etmeliyiz.
– Barışı korumak için EUFOR ve NATO kuvvetleri Brçko’da konuşlanmalı ve Rusya ile bir anlaşma olmadıkça Drina sınırı korunma altına alınmalıdır.
– Soykırımı kabul edin, özür dileyin ve insan gibi konuşun ki bir daha böyle bir şey olmasın.
– Bosna Hersek’te iç savaş olmadı, BM üyesi bağımsız bir devlete işgal ve soykırım amaçlı saldırı vardı !
– Bugün de 1991 yılında Hırvatistan lideri Tucman ve Sırbistan Lideri Miloşeviç’in yaptıklarının aynısı yapılıyor !
– Tüm dünyanın gerçekleştiğini bildiği soykırımı kabul etmeyen herkesi küçümsüyorum !
– Bazılarının güç kullanacaklarını söyleyerek gerçek yüzlerini gösteriyor olmaları, insanların onların gerçek yüzlerini görmesine neden oluyor. Bu çok güzel bir durum (Dobro je što neki pokazuju pravo lice govoreći da će upotrijebiti silu!).
 
NUSRET SANCAKLI 
 

YORUM YAP