Boşnak Milletvekili: Sırbistanda Boşnaklar Büyük Tehlike İçinde Yaşıyorlar !" » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 04:04

Boşnak Milletvekili: Sırbistanda Boşnaklar Büyük Tehlike İçinde Yaşıyorlar !”

Boşnak Milletvekili: Sırbistanda Boşnaklar Büyük Tehlike  İçinde Yaşıyorlar !”
Son Güncelleme :

17 Aralık 2023 - 22:50

SANCAK BÖLGESİ MİLLET VEKİLİ SELMA KUÇEVİÇ: “SIRBİSTAN’DA BOŞNAKLAR BÜYÜK TEHLİKE İÇİNDE YAŞIYORLAR !”
■Selma Kuçeviç: Priboy şehrinde Boşnak gençler öldürüldü. Hem de Sırp polisler tarafından.
■Sunucu: Ama, ceza aldılar.
Selma Kuçeviç: Ne cezası !? Ceza almadılar sadece görev yerleri değiştirildi. Sırpların Boşnaklara karşı ilgilendikleri suçlardan dolayı kimseye ceza verilmiyor.
…..
■Selma Kuçeviç: “Priboy ve diğer yerlerde Boşnaklara devamlı tehditler yapılıyor. Polisler meyhanelerde Soykırım şarkıları söylüyor. Kimse müdahale etmiyor.
…..
Herkes gibi biz Boşnaklar, Sırbistan’da eşit vatandaş haklarına sahip olmak, özgürce yaşamak ve Sancak’ı kalkındırmak istiyoruz. Bunları yapmamıza izin verilmiyor.
…..
Bunun yanında biz Boşnakların talebi; ulusal sembollerin (bayrak, arma ve marş) Sırbistan’da yaşayan tüm halklar, uluslar ve azınlıklar tarafından kabul edilebilecek şekilde gerçek hayattaki duruma göre ayarlanmasıdır.
 
Sırbistan Cumhuriyeti bayrağı ve arması yalnızca Sırp halkının, hanedanın, ulusal ve dini sembollerini içeriyor. Milli marşın metninde Tanrıya dua edilerek sadece “Sırp halkı”, “Sırp ırkı” ve “Sırp toprakları” özel sözlerle anılıyor ve Sırbistan Cumhuriyeti yalnızca tek bir halkın yani sadece Sırpların devleti olarak yüceltiliyor.
 
Sırbistan Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarının, ulusal sembolleri ve marşları tanımlarken, Sırbistan’ın çok uluslu, çok dinli ve çok kültürlü bir ülke olduğu ve Sırbistan Cumhuriyeti’nde buna ek olarak mevcut durumların dikkate alınmaması kabul edilemez !
 
Sırp halkının fertleri arasında, Ortodoksların yanı sıra Müslümanlar, Katolikler ve Yahudilerin yanı sıra birçok başka millet de yaşıyor.
 
Devlet sembolleri bu gerçeği kabul etmeli veya tamamen tarafsız olmalıdır.
Ayrıca bir halkın, azınlığın veya topluluğun ulusal çıkarlarının tehdit altında olduğu durumlarda veto hakkı açık bırakılmalıdır.
 
azınlığın veya topluluğun ulusal çıkarlarının tehdit altında olduğu durumlarda veto hakkı açık bırakılmalıdır.
 
Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP