Boşnak Medya'dan Dev Anadolu Boşnakları Projesi !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 09:44

Boşnak Medya’dan Dev Anadolu Boşnakları Projesi !!

Boşnak Medya’dan Dev Anadolu Boşnakları Projesi !!
Son Güncelleme :

23 Aralık 2017 - 2:17

Haber: Şevket KUCEVİC

2012 Şubat ayından beri Boşnak ve Balkan dünyasına hitap eden Boşnak Medya sitesi Balkan Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği ile ortaklaşa Anadolu Boşnakları Projesini başlattı !!

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Balkan Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği’nden Akademisyen Emin Serin bey ve Boşnak Medya Sitesi’nden Zeynep Işıl Hamzic ve Şevket Kucevic’in ortaklaşa projesi olan Anadolu Boşnakları ile Anadolu’da yaşayan ve pek fazla bilinmeyen çoğunluk olarak Boşnakların, Arnavutların ve diğer Balkan göçmenlerinin birlikte yaşadığı yerler gezilerek oradaki Balkan göçmenlerinin ihtiyaçları tespit edilerek yardım edinilmesi hedeflendi..

22.12.2017 Cuma Günü Boşnak Medya Haber Müdürü ve Yayın editörümüz Zeynep Işıl Hamzic ve Boşanak Medya Antalya Kadın Kolları Başkanımız Sabiha Hanım ,Antalya’da Boşnakların Arnavutların ve diğer göçmenlerin de yaşadığı Elmalı İlçesi Zümrütova Köyü’nü ziyaret ettiler..Köyün sağlık ocağı ihtiyacı olduğu tespit edilerek not edildi ve gerekli işlemlerin başlatılması için yetkililere ulaştırılması kararlaştırıldı.

Porja kapmasında Adana,Kayseri,Niğde,Sivas,Tokat,Amasya ve Kırklareli Boşnak yerleşimleri de ziyaret edilecek.

BOŞNAK MEDYA & BALKAN EKONOMİK VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ’NİN ORTAKLAŞA YÜRÜTTÜĞÜ “ANADOLU BOŞNAKLARI PROJESİ” BAŞLATILDI !

Boşnak Medya ekibinden Zeynep Işıl Hamziç ve Sevket Kucevic Hoca’ nın üstlendiği,Balkan Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneğin’den de Emin Serin beyin Başkanlığını yaptığı ortaklaşa yürüteceğimiz; “ANADOLU BOŞNAKLARI” isimli projemizin startını verdik.Hayırlı olmasını dileriz.

Türkiyenin %60 elma ihtiyacını karşılayan Elmalı’nın elma toplama ve dağıtım merkezinde Zümrütova Bayat Köyü Güzelleştirme ve Dayanişma Derneği Başkanı Yusuf Gültekin bey ile köyün eski Muhtarı Yaşar Akkaya bey’i  ziyaret ettik  ve köyün ihtiyaçları konusunda bilgi alışverişi yaptık.

YORUM YAP