BOSNA'DA 300 MİLYON VARİL PETROL !!! » Boşnak HaberBoşnak Haber

23 Nisan 2024 - 09:16

BOSNA’DA 300 MİLYON VARİL PETROL !!!

BOSNA’DA 300 MİLYON VARİL PETROL !!!
Son Güncelleme :

03 Haziran 2017 - 0:41

 
 

NAİL PİNDUK   KOSOVA – PRİZREN

Bosna Hersek Federasyonda 300 milyon varil petrol yatiyor Son zamanlarda yapılan araştırmalarda Bosna Hersek’te potansiyel petrol yataklarına sahip olduğunu göstermektedir.

100 kilometrekarelik bir alan üzerinde 1991 yılında  İngiltere Limited şirketlerinin Exploration Danışmanlarının tahminlerine göre,Bosna Hersekte   yaklaşık 300 milyon varillik petrol tortuları bulunmaktadır.
 
Radiosarajevo.ba ; Hazim Hrvatović, Jeoloji Federal Bürosu ve Federasyonu arama ve petrol ve gaz kaynaklarının kullanımı için Danışma Başkanı Müdürü ile bir röportajda bu durumu belirtti.
 
En son oturumdan bir öncekinde  BHF Hükümeti petrol arama konusunda uluslararası uzman danışman seçiminde yeşil ışık yaktı ve ardından  Hrvatović BHF, ciddi petrol ve gaz arama konusunda yoksun olduğunu belirterek “her şey tahmin ettiğimiz gibi çünkü” ” Hırvatistan’da 100 kuyu petrol bulunmakta dedi.
 
Bu petrol arama yatırımları bir bağa bağlıdır.Hırvatistan’da bile yapılan araştırmalarda petrol ve doğalgaz arama çalışmaları diğer ülkelere kıyasla daha fazla bulunduğu görülmektedir. Hırvatistan ‘ın  petrol ve doğalgaz arama konusunda çok fazla kaynağa sahip .
 
“Hrvatović bu çalışmaların çok pahalı ve riskli olduğunuda söyledi. O petrol yüzeye giriyor Tuzla sitenin Požarnica alanında biz 22 kuyu sahip olduğuna işaret etmektedir. Ancak dikkat çeken rezervler,  küçük  çalışmalar da gösterildiği gibi.
 
Bosna Hersek ‘in bu  bölgelerinde  Gradacac, Orasje ,Odzak ve Tuzla şehrinde ki çalışmalar geniş bir alanda araştırmasına ve araştırmaların devam edilmesini göstergeleridir.
 
 Odzak ve Orasje kuyuları hakkında daha vardır, ancak hiçbir ekonomik çıkar miktardır. kuzey Bosna ve Bosanski Samac potansiyelini belirlenir. Petrol ve gaz vardır ve Hersek’te, pratik olarak güney-batı Bosna’dan tüm yol Trebinje’ye, “Hrvatović söyledi.
 
“Hrvatović Uluslararası petrol şirketi ile sadece işbirliği içinde olduğu BHF ve BH  da ekledi. “Biz Shell ile birkaç yıl önce bir mutabakat anlaşması imzalandık ancak anlaşmanın devam etmekteydi.  Petrol şirketleri birçok kriterleri analiz etmeli ve bu bölgede araştırmalara hız vermelidir dedi.
 
Hrvatović  bu yeni bulunan Bosna Federasyonu topraklarında ki petrol potansiyel’in  profesyonel danışmanlar tarafından önceki tüm çalışmaların ve  tüm verilerin  hazır olduğu sonucuna vardık dedi.
 

 

BOŞNAK MEDYA

YORUM YAP