Bosna Kasabı Ratko Mladiç'in Serbest Kalması İçin Lobi Yapılıyor ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Nisan 2024 - 13:14

Bosna Kasabı Ratko Mladiç’in Serbest Kalması İçin Lobi Yapılıyor !

Bosna Kasabı Ratko Mladiç’in Serbest Kalması İçin Lobi Yapılıyor !
Son Güncelleme :

09 Kasım 2023 - 23:25

KANADA SOYKIRIM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ UYARIYOR; BOSNA KASABI RATKO MLADİÇ’İN SERBEST KALMASI İÇİN LOBİ YAPILIYOR !
Boşnaklara soykırım yapmaktan ömür boyu hapse mahkum edilen Mladiç’in Lahey’deki hapishaneden çıkarılması için kim lobi yapıyor?
“Oğlu Darko Mladiç’in babasının Lahey’de yeterli sağlık hizmetine sahip olmadığı yönündeki iddiaları tamamen yalan olup, savaş ve insanlık suçlusu Mladiç, İngiliz kraliyet ailesi üyelerinin de tedavi gördüğü Bronov hastanesindeki doktorlar tarafından tedavi ediliyor.”
 
Soykırım suçlusu Ratko Mladić’in oğlu Darko Mladić, yine babasını Lahey Adalet Divanı gözetiminden alınıp, Sırbistan’a iade ettirmeye çalışıyor !
Darko Mladiç’in son teşebbüsü, sözde ciddi sağlık durumu nedeniyle Ratko Mladiç’i hapisten kurtarmak ve Belgrad’a nakletmek için yeni bir girişimdir.
 
Bosna Hersek’te savaş ve insanlık suçları işlemekten mahkum edilmiş olan Sırp çetnikler; Radoslav Brđanin, Goran Hadžić, Vojislav Šešelj’in “hastalık nedeniyle” geçici olarak serbest bırakılmaları örneğinden, özellikle de Mladiç’in Lahey’de yeterli tedavi görmediği bahanesiyle “Büyük Sırbistan” diplomatik lobisi Frenki Simatović’in son serbest bırakılması olayından edinilen tecrübeden sonra, yıl sonuna kadar geçici tahliye edilmesi ile ilgili karar çıkartmaya çalışıyorlar !?
 
Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP