Bosna Hersek'te Film Gibi Tatbikat » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 03:34

Bosna Hersek’te Film Gibi Tatbikat

Bosna Hersek’te Film Gibi Tatbikat
Son Güncelleme :

09 Eylül 2016 - 14:32

Bosna Hersek’in kuzeydoğusundaki Zivinice şehrinde, “Hızlı Cevap 2016” isimli terörle mücadele tatbikatı düzenlendi.

Bosna Hersek’in kuzeydoğusundaki Zivinice şehrinde, “Hızlı Cevap 2016” isimli terörle mücadele tatbikatı düzenlendi.

Bosna Hersek Federasyonu İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan tatbikata, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ve Federasyon İçişleri Bakanı Aljosa Campara’nın yanı sıra ülkedeki kanton temsilcileri katıldı.

Düzenlenen törende konuşan İzetbegovic, tatbikatların büyük bir uyum içerisinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın ülkenin güvenliği ve istikrarını sağlamaya yardımcı olacak güçleri görmesi önemli.” dedi.

Campara da “Hızlı Cevap 2016″nın Sırbistan’da yapılan terörle mücadele tatbikatına cevap niteliği taşımadığını söyleyerek, “Bölgesel iş birliği her anlamda önemli. Söz konusu terörle mücadele olduğunda bölge ülkeleriyle ortak çalışmalar yürütülmesi gerekir.” diye konuştu.

Ortak iş birliği neticesinde iyi sonuçlar alınabileceğinin altını çizen Campara, Federasyon Polisi’nin son derece donanımlı olduğunu belirtti.

Bosna Hersek Federasyonu Emniyet Müdürlüğü Müdürü Dragan Lukac ise bazı kantonların bugünkü tatbikata katılamadığını ifade ederek, “Bazı kantonlar yeterli donanıma sahip olmadığı için veya finansal sıkıntılar nedeniyle bugünkü tatbikata katılamadı.” dedi.

Tatbikatın Bosna Hersek polisinin herhangi bir terör eylemine hazırlıklı olduğunu göstermek amacıyla düzenlendiğini belirten Lukac, “Hızlı Cevap 2016″nın başarılı bir şekilde tamamlandığını sözlerine ekledi.

Kara, hava ve deniz kuvvetlerinin yer aldığı tatbikata 660 polis katıldı.

Bu arada, geçtiğimiz haftalarda da Sırbistan’ın, Bosna Hersek sınırındaki Loznica şehrinde terörle mücadele tatbikatı yapılmıştı.

Sırbistan emniyetinin, Bosna Hersek’in iki entitesinden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) Polisi ile ortaklaşa düzenlediği “Drina 2016” isimli terörle mücadele tatbikatına, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic ve RS Başkanı Milorad Dodik katılmıştı.

Kaynak: http://www.haberler.com/bosna-hersek-te-terorle-mucadele-tatbikati-8765770-haberi/

1

YORUM YAP