Bosna Hersek Bratunac’ta İstihdamı Arttıracak Yeni Tarım Projesi » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 16:09

Bosna Hersek Bratunac’ta İstihdamı Arttıracak Yeni Tarım Projesi

Bosna Hersek Bratunac’ta İstihdamı Arttıracak Yeni Tarım Projesi
Son Güncelleme :

14 Haziran 2016 - 19:36

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ve Saraybosna Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde Bosna-Hersek’te yeni tarım projesi başlatıldı.

TİKA, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ve Saraybosna Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde Srebrenica bölgesinde bulunan Bratunac’ta tarım projesi başlatıldı. Onlarca kişiye istihdam sağlayacak projenin deneme aşamasında 10 dönümlük araziye patates ekildi.

Proje kapsamında Bratunac’ta toplam 20 hektarlık arazide agriya cinsi patates ekilecek. Bu şekilde Srebrenica’da yeni kurulan hazır kızartmalık patates fabrikasının ihtiyaçlarının bir kısmı bu proje kullanıcılarının tarafından karşılanması öngörülüyor. Projeyle bölgedeki işsizlikten dolayı zorlaştırılan kendi toprağına geri dönüş sürecine de olumlu katkılar bekleniyor.

Modern yöntemlerle yapılacak patates üretimi Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ve Saraybosna Üniversitesi Ziraat Fakültesi kontrolünde gerçekleştirilecek.

Zdrava Hrana Tarım Kooperatifi Başkanı Ahmedin Salkıç “Bu sene Srebrenica’da hazır kızartmalık patates fabrikası açılıyor. Fabrika ile iletişim kurduk ve ihtiyaçları için gereken miktarda patates üretmeye çalışacağız. Bu şekilde toprağına geri dönüş yapan diğer vatandaşlarımızı de teşvik etmek istiyoruz. Onlara, bu bölgede çalışmak mümkün olduğunu ve gayret ve çaba ile başarılabileceğini göstermek istiyoruz.” dedi.

 

KAYNAK: TİKA http://www.tika.gov.tr/tr/haber/bosna_hersek_bratunac%27ta_istihdami_arttiracak_yeni_tarim_projesi-23446

1

YORUM YAP