Bitlis'te Aliya İzzetbegoviç Anıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 14:23

Bitlis’te Aliya İzzetbegoviç Anıldı

Bitlis’te Aliya İzzetbegoviç Anıldı
Son Güncelleme :

21 Ekim 2016 - 16:32

Dünya tarihine unutulmaz bir damga vuran Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında Bitlis’te düzenlenen programla anıldı.

Dünya tarihine unutulmaz bir damga vuran Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında Bitlis’te düzenlenen programla anıldı.

Genç Memur Sen Bitlis Şubesi tarafından öğretmenevinin toplantı salonunda düzenlenen programa, üniversiteli öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Genç Memur Sen Bitlis Şube Başkanı Ayetullah Arslan, bilge lider Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 13. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledikleri söyledi. Arslan, “Hamdolsun ki Aliya İzzetbegoviç ve nice bilge liderlerinin bize bıraktığı yaşam tarzları, birikimleri, dava bilinci, bize devlet olabilme ve devletin bekası konusunda iyi bir ders olmuştur. Bu bilinçle davada üzerimize düşen her şeyi yapmamız gerektiğini bize söylemiştir. Aliya İzzetbegoviç’in ‘Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer ve rüzgarda savrulup gider’ sözüne dikkat çekerek ve bu söz içinde bulunduğumuz zamana nasıl ışık tuttuğunu ve devlet kelimesinin ne kadar önemli olduğunu şüphesiz kanıtı olduğunu düşünmekteyim” diye konuştu.

Eğitim Bir Sen Başkanı Cabir Durak ise, geçmiş yıllarda Bosna Hersek’te birçok zulüm ve göçün yaşandığını hatırlattı. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in kendisini devleti ve millete adamış büyük bir değer olduğunu ifade eden Durak, “Dava adamlarının öğrencilere örnek şahsiyetler olduğunu biliyor ve bu nedenle öğrencilerimizle bilge şahsiyetleri buluşturuyoruz. Aliya’nın bir sözüyle konuşmamı bitirmek istiyorum. ‘Hayat, inanan ve salih amel işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur’ diyor. İnanmak ve inandığı uğurda hayatını devam etmektir. Rabbim bizleri de bu uğurla yaşamayı nasip eylesin. Genç Memur Sen’imize bu güzel ve anlamlı programdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer de, bilge lider Aliya’nı unutmadıklarını ve bu programı düzenleyen Genç Memur Sen yöneticilerine teşekkür etti.

Programa AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Şems Nasır, Genç Memur Sen Üniversite Komisyon Başkanı Ayetullah Sayar ve öğrenciler katıldı. – BİTLİS

 

Kaynak: http://www.haberler.com/bitlis-te-aliya-izzetbegovic-anildi-8877818-haberi/

1

YORUM YAP