BAŞARILI GENÇ GİRİŞİMCİMİZİN 'BOSNA KAHVESİ' ZİNCİRLİĞİ 'NE GİDEN ÖYKÜSÜ. » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 02:56

BAŞARILI GENÇ GİRİŞİMCİMİZİN ‘BOSNA KAHVESİ’ ZİNCİRLİĞİ ‘NE GİDEN ÖYKÜSÜ.

BAŞARILI GENÇ GİRİŞİMCİMİZİN ‘BOSNA KAHVESİ’ ZİNCİRLİĞİ ‘NE GİDEN ÖYKÜSÜ.
Son Güncelleme :

19 Aralık 2016 - 10:59

Zeynep Işıl Hamziç. Antalya’da iki yıl önce açılan ve hizmetleri ile takdir toplayan bir kahve merkezi var sahipleri ise eşi Boşnak olduğu için bu hizmetin inceliğini çok iyi biliyor.Nerden mi söz ediyoruz ? Bosna Kahvesi sahibi Ali Yılmaz ‘dan.

Merhaba ! Ali bey bize biraz kendinizden ve geçmişinizden bahsedebilirmisiniz işinizi kurmadan önce neler yapıyordunuz?

Bu işe 2014 yılında kapalıyoldaki kuyumcu işletmemi kapatarak büyük bir risk alıp 33 m2 dükkanımda başladım.
Başlama hikayeme gelince eşim Ayşe hanım ki o zamanlar nişanlımdı, kendisi aslen Boşnak dedesi Sarajevo göçmenidir.Dedemiz çok küçük yaşta göç etmiş eşim ve ailesi Bosna’ya hem memleket hemde turistik gezi amaçlı gidip geliyorlarmış.
O dönemlerde yeni bir iş arayışındaydım ,daha genciz bu yaşlarda atılım yapmayacağız da ne zaman yapacağız düşüncesi ve heyacanı vardı içimde , aynı heyacanı içinde barındıran ve risk almayı çok seven bir kadın vardı hayatımda da.Yaklaşık bir yıl düşündüm o iş mi ,bu iş mi derken kahvecilik yapmaya karar verdik.

İşinizi kurarken nasıl bir konsept ve isim arayışında oldunuz?

Eşimle birlikte verdiğimiz bu karar aşamasında Neden bir firmaya bağlı kalalım ve o ismi veren firma Neden biz olmayalım dedik.Bu da bizi ‘Bosna Kahvecisi’ olma yoluna götürdü.

Peki bu günlere gelişinizde en büyük ilham ne oldu sizin için ?

O dönemde eşim ve ailesi yine bir Bosna turu planlamıştı bu kez bende dahil oldum.Hayatımda geçirdiğim en keyifli ve en kıymetli günlerdi çünkü bizim bu günlere gelmemize sebep olan ilham o günlerde gelmişti.Doyamadık Bosna’ya yeşiline, tarihine,kahvesine,böreğine köftesine….
Geri döndük ve dedik ki Bosna hala Osmanlı toprağı gibi bizden içten ve bizim tam olarak sürdüremediğimiz daha yeni yeni 3-5 yıldır geri getirdiğimiz, kahve kültürünü onlar yıllardır Osmanlıdan bu yana yaşıyorlar o halde neden Osmanlının esintisini yaşayan bu toprakların güzel ismini biz taçlandırmayalım dedik ve 33 m2 lik kuyum işletmemizi kapatıp gecemizi gündüzümüze kattık,Bosna kahvecisini açtık.

Ali bey menülerinizde neler var biraz anlatabilirmisiniz?

Bosna kahvemiz,Bosna specielerimiz yanında Boşnakların nefis lezzetlerinden olan Boşnak Böreği,Boşnak Mantısı ve Boşnak köftesi Cevabi’yi de ekledik bunların yanında da bir birinden özel yemeklerimiz, içeceklerimiz ve nargilemiz de mevcut.

İşinizi büyütmek konusunda gelecekle ilgili ne gibi planlarınız var?

Şimdi bu lezzetlerimizin müptelası olan misafirlerimiz için daha iyi neler sunabiliriz fikri ile Arge çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Şu an aktif 8 şubemiz yani yol arkadaşımız mevcut .Biz Bosna Kahve Gıda SAN.TİC.AŞ. olarak emin adımlarla ilerlemek için çok şube yerine kaliteli hizmet sunan şube düşüncesi ile ilerliyoruz, yol arkadaşlarımla güzel işler üretmek için adımlar atıyoruz. Bu yolda en büyük destekçim eşim Ayşe Keyik Yılmazdır.Biz Ayşe hn ile gündüz işimizi akşam hayatımızı paylaşıyoruz.Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyor ve bizleri destekleyen herkese de sevgilerimi sunuyorum.

Bizde Boşnak Medya ve Boşnak Medya Antalya olarak başarılar diliyoruz. 

Görüntünün olası içeriği: açık hava

YORUM YAP