Balkanların Maldivleri Arnavutluk.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 23:39

Balkanların Maldivleri Arnavutluk..

Balkanların Maldivleri Arnavutluk..
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2017 - 14:56

 Son yıllarda internet kullanımının artması ile Arnavutluk’un güzellikleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Bugüne kadar çeşitli medya grupları Arnavutluk’un bu güzelliklerini gün yüzüne çıkartmak yerine, kara propaganda yürüterek imajını zedelemeye çalışıyorlar. Medyada saldırılar devam ederken bir yandan da “şüpheli orman yangınları” da ara ara meydana geliyor. Tüm bunlara rağmen başta Kosovalı tatilciler olmak üzere, Avrupa ve dünyanın birçok bölgesinden turistler Arnavutluk’un eşsiz güzelliklerini görmek için tatil rotasını buralara çeviriyor. Eşsiz sahilleri, plajları, denizi, tarihi yerleri ve muhteşem doğasıyla büyüleyen Arnavutluk, diğer çevre ülkelerdeki fiyatlara bakarak en az %50 daha ucuz bir tatil geçirebilieceksiniz.

Büyüleyen Doğasına Hayran Kalacaksınız Doğa severler için düzenlenen kamplar ve yürüyüşlerle eşsiz dağlarını, şelalelerini, kanyonlarını, köylerini görebilecek, kısacası “doğaya doyacaksınız” . (Jeepler aracılığı ile safari yapma imkanınız var)

Balkanların Maldivleri”

Muhteşem sahil şehirleri ve mas mavi denizleri ile “Balkanların Maldivleri” olarak ün salmaya başlayan Arnavutluk, yaz turizmi ile Balkanlar’da öncülüğü temsil etme yolunda. Ucuz hotel fiyatlarıyla muhteşem bir tatil geçireceksiniz.

Not: Hrıstiyan nüfusun yoğun olduğu Arnavutluk’ta domuz eti bulunduran hoteller mevcut. Tatilinizi geçireceğiniz hotel ile irtibata geçerek domuz eti satışı yapıp yapmadıklarını önceden öğrenebilirsiniz. Buram Buram Tarih Dünyanın en eski milletleriden biri olan Arnavutlar tarih sahnesinde her zaman yerini almış bir millettir.

Avrupa kıtasının en eski yerlilerinden olmaları sebebiyle tarihteki önemi de çok fazla olmuştur. M.Ö. 4.yüzyılda Adriyatik denizinin kıyılarını, Balkanların büyük bir kısmını elinde tutan İLİRYA’ya ait eserler, Bizans dönemi yanı sıra Osmanlı eserleri de halen ayakta kalmıştır. Enver Hoca diktatörlüğünde birçok klise ve camii yıkılmış olmasına rağmen halen tarihi zengin bir yer durumundadır. İyi bir turizm ajansıyla, Arnavut kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağınız Arnavutluk’a hayran kalacaksınız… 

YORUM YAP