Balkan Muhacirlerinin Avrupa'ya Gidişi » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 18:55

Balkan Muhacirlerinin Avrupa’ya Gidişi

Balkan Muhacirlerinin Avrupa’ya Gidişi
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2017 - 10:10

Hazırlayanlar: ŞEVKET KUÇEVİÇ-ZEYNEP IŞIL HAMZİC   BOŞNAK MEDYA

Balkanlardan göç eden Muhacirler Anadoludaki Beylikler’den getirilmiştir.
Özellikle “Karamanoğlu Beyliğinden gelen Türkler”dir ve Avrupadaki yöresel yönetimlerde daima onlar görev almışlardır.
KARAMANOĞLU TÜRKLERİ MİLLİYETİNİ EN ÇOK SÜRDÜREN MİLLETTİR, BİLİNDİĞİ GİBİ KARAMANOĞLU MEHMET BEY DEVLETİNDEKİ RESMİ DİLİ TÜRKÇE YAPAN BİR BEY’DİR, OSMANLI DEVLETİNDE RESMİ DİL ARAPÇA , EDEBİYATÇILARI İSE FARSÇA KÜLTÜRÜ KULLANMIŞTIR VE HALKIN BİLMEDİĞİ ANLAMADIĞI  DİLLERDEN DOLAYI OSMANLI DEVLETİNDE TÜRKÇE YAYGINLAŞAMAMIŞTIR , 700 YILLIK BİR BÜYÜK BÖLGE YÖNETİMİNDE TÜRKÇE DİLİ OSMANLI RESMİ DİLİ OLSAYDI BU GÜN DÜNYA RESMİ DİLLERİNDE TÜRKÇE 1. DİL OLURDU.
.
“Balkanlardaki savaşlarda kitlesel yok ediş uygulanmıştır, birçok yerleşim yerindeki Türk toplulukarı tamamen öldürülmüştür” bu durumu Avrupa hiç bir zaman bir adalet sorunu görmemiştir, bu katliam olaylarının yapılmasını desteklemiştir, TÜRKİYEDEKİ ERMENİ İÇ SAVAŞINI GENOSİT OLARAK GÖREN AVRUPALILAR OSMANLI’NIN BALKANLARDA KİTLE OLARAK İMHASINI GENOSİT OLARAK HİÇ BİR ZAMAN GÜNDEMİNE GETİRMEZ.
.
93 Harbi ile çoğalan, Balkan Savaşları ile daha da kitleselleşen Müslüman (Türk, Boşnak, Arnavut, Pomak) göçü büyük acılara ve katliamlara sahne olmuştur. Lozan Antlaşması’nın ek protokolü ile Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi yapılmış, Türkiye ve Yunanistan’ın yurttaşları din esasına göre zorunlu göçe tabi tutulmuştur. Türkiye’de sadece İstanbul kenti ile Gökçeada ve Bozcaada’da oturan Rumlar, Yunanistan’da ise sadece Batı Trakya Türkleri mübadeleden muaf tutulmuşlardır.
KARAMAN BÖLGESİNDEKİ MÜSLÜMAN OLMAYAN “TÜRK KARAMANLI’LAR” KURTULUŞ SAVAŞINA KATILIP MADALYA ALDIKLARI HALDE  MÜBADELE GÖÇÜ İLE YUNANİSTAN’A GÖNDERİLMİŞTİR
.
SON AVRUPA KİTLESEL ÖLÜMLERİ SIRPLARIN YUGOSLAVYADAKİ KATİAMLARI’DIR VE BÜTÜN BU YAPTIKLARI YAPANLARA KAR KALMIŞTIR; BUGÜNKÜ YUGOSLAVYA BÖLGESİNDE  KATLİAM YAPANLARIN BASKIN YÖNETİMLERİNE AVRUPA YARDIM ETMEKTEDİR.
.
BALKAN MUHACİRLERİ ANADOLU’DAN KAYBETTİKLERİ SAVAŞ SONUNDA AVRUPA’YA GİTMİŞLERDİR
.
OSMANLININ  BALKANLARDAKİ YENİLGİSİNDEN SONRA ÜLKELERİNE DÖNMÜŞLERDİR.
.
ÜLKELERİNE DÖNÜŞLERİ BİR FELAKET DÖNÜŞÜDÜR
Bütün varlıklarını , hatta canlarının bir büyük bir kısmını bırakmışlar ve geldikleri eski  “Ata topraklarında BİR SAHİP GİBİ KARŞILANMAMIŞLAR”  HER GİTTİKLERİ YERDE BÖLGE İNSANLARI TARAFINDAN  HOŞ KARŞILANMAMIŞ BÜYÜK BİR KISMI ÜLKE İÇİNDE TEKRAR TEKRAR YER DEĞİŞTİREREK YERLEŞMİŞLERDİR.
.
ONLAR BU ÜLKENİN ASİL VARLIKLARIDIR.
ÖNCE’DE ÖYLEYDİ…
Kaynak:Turkbilimi.com 
Düzenleme: Zeynep Işıl Hamzic

YORUM YAP