Adanalı Boşnaklardan Protesto » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 19:22

Adanalı Boşnaklardan Protesto

Adanalı Boşnaklardan Protesto
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2015 - 18:20

ADANALI BOŞNAKLARDAN BM’NİN SREBRENİTSA KATLİAMI KARARINA PROTESTO

 

Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Srebrenitsa katliamının soykırım olarak tanınmasına ait teklifin kabul edilmemesini protesto etti.

Merkez Park’taki Srebrenitsa Anıtı önünde toplanan dernek üyeleri, BM Güvenlik Konseyi’nin Srebrenitsa katliamı ile ilgili kararını protesto etti. Burada konuşan Dernek Başkanı Ferhat Gezer, Sırplar tarafından Srebrenitsa’da katledilen Boşnakların anılması amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki karar tasarısının Rusya’nın vetosu nedeniyle kabul edilmediğini hatırlatarak, “Srebrenitsa’da soykırım yakın tarihin en kalabalık sayfalarından biridir. BM kontrolünde Srebrenita’da yaşanan katliamı,bugün bir üye ülkenin kararıyla da olsa kabul edilmeyişini bir kez daha kınıyoruz. Bizler Bosna’da yaşanan soykırımı unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.
Gelecek sene 8 bin 372 sayısıyla özdeşleşen Srebrenitsa katliamı için tüm şehitler adına 8 bin 372 hatim okuma kampanyası başlatacaklarını belirten Gezer, “Bu soykırım Sırp’lara değil, yüreğinde öteki düşmanlığı taşıyan tüm toplumlara, tüm insanlara, insaf, vicdan ve akıl vermesini tüm kalbimizle Allah’tan diliyoruz” dedi
.

YORUM YAP