AB'den Bosna Hersek'e destek » Boşnak HaberBoşnak Haber

8 Mayıs 2024 - 03:16

AB’den Bosna Hersek’e destek

AB’den Bosna Hersek’e destek
Son Güncelleme :

15 Ekim 2015 - 23:08

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek, içinde bulundukları Vişegrad ülkelerinin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde Bosna Hersek’i desteklediklerini bildirdi.

 

Zaoralek, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zaoralek, iki ülke arasındaki işbirliğinin son derece iyi olduğunu ve gelecek dönemde ekonomi alanında yeni adımlar atılacağını ifade etti.

Zaoralek, ekonomik işbirliği alanında Bosna Hersek’e “tam destek” vereceklerini ifade ederek, AB’ye üyelik konusunda Bosna Hersek’in kendi içerisinde anlaşma sağlaması gerektiğini vurguladı.

AB üyelik sürecinde Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Polonya’dan oluşan Vişegrad Grubu ülkelerinin Bosna Hersek’i desteklediğini vurgulayan Zaoralek, Bosna Hersek’i önümüzdeki ay Prag’da yapılacak ve Vişegrad Grubu ülkelerinden bakanlarının katılacağı toplantıya davet etti.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak da Çek Cumhuriyeti ile hem ekonomik hem de ticari alanlarda işbirliği yapma noktasında mutabık olduklarını belirterek, bu işbirliklerinin Bosna Hersek’teki ekonomik ambiyansı değiştireceğini söyledi.

Çek Cumhuriyeti AB üyelik sürecinde Bosna Hersek’e verdiği desteğin önemine işaret eden Tsrnadak, “Çek Cumhuriyeti’nin de içinde bulunduğu Vişegrad Grubu, Batı Balkanlar’ın bölgesel işbirliği için son derece önemli bir örnektir” dedi.

Zaoralek, Saraybosna’daki temasları kapsamında ayrıca Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç tarafından kabul edildi.

AA

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/dunya/abden-bosna-herseke-destek-209485.html

YORUM YAP