22. Saraybosna Film Festivali Başladı » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 04:02

22. Saraybosna Film Festivali Başladı

22. Saraybosna Film Festivali Başladı
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2016 - 13:45

Festivalin açılışına katılan ABD’li aktör Robert De Niro’ya ‘Saraybosna’nın Kalbi’ Yaşam Boyu Ödülü takdim edildi.

 

Bosna Hersek’te yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna’yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali (SFF), ABD’li aktör Robert De Niro’nun katıldığı açılış töreniyle başladı.

12-20 Ağustos tarihlerinde devam edecek festivalin açılışı dolayısıyla başkent Saraybosna’daki Ulusal Tiyatro’da tören düzenlendi. Festivalin açılışına katılan çok sayıda aktör, siyasetçi, diplomat, sanatçı, müzisyen, yapımcı ve yönetmen tiyatro önündeki kırmızı halıda vatandaşları selamlayıp basın mensuplarına poz verdi.

Bu yılki festivalin onur konuğu Robert De Niro’ya kırmızı halıdan geçişi sırasında yoğun ilgi gösteren konuklar, imza alıp fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Burada yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan De Niro, Saraybosna’da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ‘Saraybosna ve burada 90’lı yıllarda yaşananlarla bağım var. Bu aramızdaki resmi olmayan bir bağ. Daha önce televizyondan izlediğim bombalanan yerleri merak ediyordum. Bugün buraya gelip o yerleri ziyaret etmek ilginç oldu.’ ifadelerini kullandı.

Bu arada, festival açılışına katılan Boşnak aktör Emir Hadzihafizbegovic, arka yüzünde ‘Srebrenitsa’yı unutma’, ön yüzünde ise ‘Taxi Driver’ yazılı siyah tişörtü ile dikkat çekti.

– De Niro’ya ‘Saraybosna’nın Kalbi’ Ödülü

Festival kapsamında bu yılki Saraybosna’nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü, ABD’li aktör De Niro’ya takdim edildi.

Yazlık Sinema’da, yaklaşık 3 bin davetlinin katıldığı törende, ödülünü Festival Direktörü Mirsad Purivatra’dan alan De Niro, Saraybosna’yı her zaman hatırlayacağını belirterek, ‘En zor zamanlarda, büyük bir cesaret örneği gösteren dünya üzerinde başka bir şehrin olmadığını düşünüyorum.’ dedi.

Ödül töreninin ardından, De Niro ile özdeşleşen 1976 yapımı Taksi Şoförü (Taxi Driver) filminin 40. yılına özel gösterimi ile festival resmen başladı.

Saraybosna’da 22 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinema sanatçılarını ve sinemaseverleri ağırlayan uluslararası festivalde bu yıl farklı kategorilerde 220’den fazla film yarışacak.

Saraybosna Film Festivali, Balkanların en önemli kültürel etkinlikleri arasında gösteriliyor. Kaynak : AA

 

Kaynak: http://beyazgazete.com/haber/2016/8/12/22-saraybosna-film-festivali-basladi-3422617.html

 

444

 

YORUM YAP