15 Ocak 1999 "Reçak Katliam'ı" » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mayıs 2024 - 11:59

15 Ocak 1999 “Reçak Katliam’ı”

15 Ocak 1999  “Reçak Katliam’ı”
Son Güncelleme :

15 Ocak 2018 - 10:09

 

15 OCAK SIRP İŞGALCİ GÜÇLERİNİN ARNAVUT HALKI ÜZERİNDE UYGULAMIŞ OLDUĞU REÇAK KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ.

1 yaş ile 100 yaşına kadar kurbanların bulunduğu, Kosova toprağında Arnavutlar üzerine Sırp zulmünün ve Soykırımının mezarın adıdır Reçak.

Dünyayı dehşete düşüren Reçak katliamı dünya diplomasisini de Kosova için seferber etmiş oldu. 15 Ocak 1999 tarihinde meydana gelen bu katliamda 45 sivil katledildi.

Aralarında 8 eski UÇK mensubunun da yer aldığı 45 kişinin katledildiği “Reçak katliam’ı” dünya ve Uluslararası Camia’yı Kosova’da yaşanan vahşetin durdurulması için harekete geçirdi. RTK-nın anımsattığı gibi 15 Ocak 1999 olaylarının,  Belgrad askeri işgalinin ve çılgın yıkımın önüne geçilmesi için bir başlangıcı teşkil etti. Reçak’ta meydana gelen vahşet böylece Miloşeviç’in soykırım planlarını gün yüzüne çıkararak, uygar dünyanın bu vahşete karşı seferberliğini  de başlatmış oldu.

  Reçak katliamı NATO’nun sırp güçlerine karşı müdahale kararı almasında çok etkili olmuştur.Ancak aradan geçen yıllara rağmen Sırp kasap Slobodan Milosoviç’in Lahey Savaş suçları mahkemesi tarafından bir ceza verilmemiş ve Soykırımdan suçlu bulunmamıştır.Bu yüzden Kosova’lı Arnavutlar Avrupa’nın adaletine güven duymamaktadırlar.

Boşnak Medya olarak Reçak Katliamında ki kardeşlerimize Allah’dan Rahmet diliyoruz Mekanları Cennet olsun.

 

 

YORUM YAP