Zelensky'den Arnavutlara Önemli Rica..Lütfen....... » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 03:49

Zelensky’den Arnavutlara Önemli Rica..Lütfen…….

Zelensky’den Arnavutlara Önemli Rica..Lütfen…….
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2022 - 21:17

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky Arnavutluk’un Ukrayna’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Arnavultuk, Batı’nın Rusya’ya karşı yaptığı yaptırımlara katılmış, havasahasını Rusya’ya kapatmış ve BM’de Rusya’yı kınama mesajını oylamıştır.

Bugün, Arnavutluk meclisine hitap eden Zelensky, Arnavutluk’un hiç çekinmeden Ukrayna’ya destek vermesinden dolayı müteşekkir olduğunu belirtti.

Zelensky, Arnavutluk’un bu tavrının kendisine Rahibe Tereza’yı hatırlattığın belirtti. ‘‘O bize, her gün yapacağımız iyilik çabalarının kötülüğü yeneceğini öğretiyordu. Ben de tüm Avrupa ile birlikte bu savaşı kazanacağımıza inanıyorum’’ dedi.

Zelensky, ülkesinin Rusya’ya karşı acımasız bir savaşla yüzyüze olduğunu ve ‘‘acımasız bir tiranlığın’’ yeniden doğması çabaları ile karşı karşıyayız ifadelerini kullandı.

Zelensky ‘‘Rus ordusunun çocukları öldürdüklerini görüyoruz. Sığınaklarda kalan insanlar donmaya başladı. Rusya tarafından işgal edilen yerlerde insanların elleri bağlı bir şekilde gömüldüklerini görüyoruz’’ dedi.

Zelensky, Arnavutluk’tan Rus turistleri almamasını talep etti.

‘‘Arnavutluk’a gelen Rus turistleri sınırlandırmanızı istiyorum. Çünkü turistlerle birlikte kimlerin geldiği belli olmaz. Bunların içerisinde Buça’nın veya Mariopol’un cellatları olabilir’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Balkan Postası

YORUM YAP