Yunus Emre Spor Turnuvası Finali Saraybosna’da Gerçekleştirildi. » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 07:57

Yunus Emre Spor Turnuvası Finali Saraybosna’da Gerçekleştirildi.

Yunus Emre Spor Turnuvası Finali Saraybosna’da Gerçekleştirildi.
Son Güncelleme :

02 Haziran 2016 - 15:38

Bosna-Hersek’te Türkçe öğrenen öğrenciler arasında gerçekleştirilen Spor Turnuvası Federasyon Finali Saraybosna’da gerçekleştirildi.

 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe öğrenen öğrencilerin sosyalleşmesi ve farklı bölgelerdeki öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmalarına yönelik II. Yunus Emre Spor Turnuvası düzenlendi.
Spor Turnuvası çok sayıda öğrenci, öğretmen ve davetlinin katılımıyla 23 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşti. 5 Kantondan 70 okul takımının katılığı spor turnuvasında voleybol ve futbolda başarılı olan 16 okul yarıştı.
Her iki ülke marşlarının söylenmesiyle başlayan karşılaşmanın açış konuşmasını Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman gerçekleştirdi.
Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarından bahseden Mehmet Akif Yaman, 2009 yılından itibaren Yunus Emre Enstitüsünün Bosna-Hersek’te faaliyet gösterdiğini, Bosna-Hersek’in üç farklı şehri olan Saraybosna, Mostar ve Foynitsa hizmet binaları ile Türk kültürünü, tarihi, edebiyatını ve özellikle Türkçeyi öğrenmek için gelen herkese hizmet verdiklerini ifade etti.
Yunus Emre Spor Turnuvasını bu sene ikincisini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Mehmet Akif Yaman, “Yunus Emre Enstitüsü olarak Bosna-Hersek’te Türkçe öğrenen öğrencilerimizin sosyal alanlarda da gelişmesini arzu ediyoruz. Bu ve buna benzer organizasyonlarımızla onları kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak, farklı bir şehirde bulunan ve Türkçe öğrenen öğrencilerimizle tanışmasını sağlıyoruz. Etkinliklerimizde farklı bölgelerdeki Türkçe öğrencilerimiz bir araya gelecek bölgeler arası daha sağlam dostluk köprüleri oluşmasını sağlıyor.
Yunus Emre Enstitüsü olarak bizler sizler için buradayız. Sizlerin her alanda gelişmesine katkı amaçlı ortak kültürümüzün yaşatılması ve siz değerli gençlerimiz aracılığıyla ile gelecek nesillere aktarılması için varız” şeklinde sözlerini tamamladı.
Açış konuşmalarının ardından spor müsabakaları finaline geçildi. Spor müsabakalarında voleybol branşın da başarılı olan Kakanj şehrinde Hamdija Kreševljaković İlköğretim Okulu, Breza şehrinden Enver Čolaković İlköğretim Okulu, Zavidoviç şehrinden Druga İlköğretim Okulu, Mostar şehrinden Mustafa Ejubović – Šejh Jujo İlköğretim Okulu, Konjic şehrinden Druga İlköğretim Okulu, Voğoşça’dan Mirsad Prnjavorac İlköğretim Okulu, Novi Travnik şehrinden Safvet-Beg Bašagić İlköğretim Okulu, Gorajde şehrinden Husein Ef. Đozo İlköğretim Okulu ve futbol branşında Kakanj şehrinden Hamdija Kreševljaković İlköğretim Okulu ve Ahmed Muratbegović İlköğretim Okulu, Zenica şehrinden Ćamil Sijarić İlköğretim Okulu, Mostar Şehrinden Mustafa Ejubović – Šejh Jujo İlköğretim Okulu, Konjic şehrinden Druga İlköğretim Okulu, Gorajde şehrinden Fahrudin Fahro Baščelija İlköğretim Okulu, Kiselyak şehrinden Kiseljak 1 İlköğretim Okulu, Voğoşça’dan Mirsad Prnjavorac İlköğretim Okulu, Busovaça şehrinden Kaćuni İlköğretim Okulu final karşılaşmasında birincilik için yarıştı.
Öğrenciler için oldukça heyacanlı ve çekilmeli geçen karşılamalar sonucunda voleybol branşında Birinci Hamdija Kreševljaković İlköğretim Okulu, ikinci Mustafa Ejubović – Šejh Jujo İlköğretim Okulu, üçüncü ise Enver Čolaković İlköğretim Okulu olurken Futbol branşında birinci Mustafa Ejubović – Šejh Jujo İlköğretim Okulu, ikinci Ćamil Sijarić İlköğretim Okulu, üçüncü Ahmed Muratbegović İlköğretim Okulu oldu.
Final karşılaşmasına katılan tüm öğrencilere hediyeler verilirken dereceye girenlere ise kupa ve ödülleri verildi.

 

Kaynak: netvijesti.com

2

YORUM YAP