Yeni Düzenlemeye Göre Hangi Borçlar Affediliyor ? Haberimizde.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Mart 2024 - 10:05

Yeni Düzenlemeye Göre Hangi Borçlar Affediliyor ? Haberimizde..

Yeni Düzenlemeye Göre Hangi Borçlar Affediliyor ? Haberimizde..
Son Güncelleme :

06 Eylül 2022 - 17:16

Yaklaşık 30 milyar TL’ye ulaşan icra borçları siliniyor. 6 milyon kişiye ait borçların 2 bin liralık kısmı devlet tarafından ödenecek. Peki hangi borçlar siliniyor?
Yaklaşık 30 milyar TL’ye ulaşan icra borçları TBMM’ye sunulacak düzenleme ile silinecek. 6 milyona yakın vatandaşı ilgilendiren karar ile devlet elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları da üstlenecek.

KAÇ LİRALIK BORÇLAR KAPATILACAK?
TBMM’nin açılması ile yapılacak yeni düzenleme ile birlikte 2 bin liraya kadar olan borçlar icradan düşecek. Ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak göstererek vergiden düşebilecek böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Borçların silinmesi ile ilgili sunulacak paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?
6 milyon vatandaşı ilgilendiren karar sonrası TBMM’ye sunuculacak yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edilecek. Devletin vatandaşa vereceği destek paketi iki aşamalı olacak. Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Paket kapsamında temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden kaynaklanan borçlar yer alıyor.

Vatandaşların elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi borçları devlet tarafından üstlenecek. Devletin, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları üstlenmesi bekleniyor.

Düzenlemeyi ilk duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olmuştu.Nebati, Twitter hesabı üzerinden 2 yeni çalışma hakkında yaptığı açıklamada, “Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafımızın ve tüm kesimlerimizin nasıl her zaman yanındaysak, icraatlarımızla dar gelirli vatandaşlarımızın da hep yanında olmaya devam ediyor, yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borçlarını yakında tasfiye ediyoruz.” ifadelerine yer verdi

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/haber/12068169/hangi-borclar-siliniyor-6-milyon-vatandasi-ilgilendiriyor

YORUM YAP