Vuçiç: Kosova'yı Tanısaydım Nobel Alırdım . Ama...... » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Nisan 2024 - 12:35

Vuçiç: Kosova’yı Tanısaydım Nobel Alırdım . Ama……

Vuçiç: Kosova’yı Tanısaydım Nobel Alırdım . Ama……
Son Güncelleme :

19 Ocak 2024 - 17:22

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Davos’ta yaptığı açıklamada, Kosova’yı tanıması halinde kendisine Nobel ödülü bile verileceğini ancak kendisinin bununla ilgilenmediğini söyledi.

Sırbistan halkının saygısının kendisi için daha önemli olduğunu ve yabancıların ne düşündüğüyle ilgilenmediğini söyleyen Sırp lider, daha çok gelecekteki bir kitapta nasıl bir dipnot olarak yer alacağıyla ilgilendiğini belirtti. 

 

Avrupa Parlamentosu üyelerinin Sırbistan’daki seçim sürecine ilişkin tepkilerine de değinen Vucic, tüm Avrupa Parlamentosu üyelerinin Sırbistan’daki seçimlere ilişkin görüşlerinin aynı olmadığını savundu. 

Vucic, bu görüşteki Avrupalı parlamenterlerin Kosova’nın kuzeyindeki saldırıdan sonra Sırbistan’a karşı soruşturma açılması ve ağır tedbirler uygulanmasını isteyenlerin de aynı parlamenterler olduğuna dikkat çekti. Vucic, bu parlamenterleri Sırbistan’ın “dostu olmamakla” suçladı. 

Vucic, kendisine ve Sırbistan’a karşı yürütülen kampanyanın, Rusya’ya yaptırım uygulamayı reddetmesinden kaynaklandığını iddia etti. Sırp lider, “Aksi halde bir kral olurdum. Demokrasinin imparatoru olurdum. Ve Kosova’nın bağımsızlığını tanısam, hemen Nobel Barış Ödülü alırdım” ifadelerini kullandı.

Balkan News

YORUM YAP