Vozač koji je usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, pobjegao iz BiH u Srbiju » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 22:44

Vozač koji je usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, pobjegao iz BiH u Srbiju

Vozač koji je usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, pobjegao iz BiH u Srbiju
Son Güncelleme :

12 Ekim 2016 - 0:45

Sanjin Sefić, vozač Golfa 6 koji je sinoć u centru Sarajeva usmrtio dvije djevojke, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine u Srbiju preko graničnog prijelaza Uvac kod Priboja i za njim je raspisana potjernica.

Ove informacije objavili su večeras iz MUP-a ŽS u jeku mirnih prosvjeda građana koji od policije traže da bolje radi svoj posao.

Prema riječima načelnika Odjela uniformirane policije Mevludina Halilovića, Granična policija BiH je jutros u 6:36 sati registrirala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu. Policija sumnja i da su mu dvije osobe pomogle pri bijegu.

Govoreći o detaljima stravične sinoćnje prometne nesreće nakon obavljenog očevida, Halilović je kazao da se vozač Golfa, rođen 1991. godine, dolaskom na raskrsnicu sa semaforom neprilagođenom brzinom nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu te je udario i na kolnik  oborio pješakinje koje su od posljedica udara preminule. One su se kretale s desne strane vozila na zelenom svjetlu za pješake.

Sefić se nakon toga udaljio sa mjesta nesreće, a policijskom provjerom utvrđeno je da je on registriran kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti prometa i javnog reda i mira.

Iste noći u 00:45 sati policija je u ulici Grbavička pronašla vozilo Golf 6 sa vidljivim oštećenjima koja su odgovarala onima nastalim u prometnoj nesreći.

YORUM YAP