Türkiye’ye Hastaların Yoğun Olarak Gittiği Ülkeler Arasında Makedonya Yer Alıyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

15 Nisan 2024 - 00:19

Türkiye’ye Hastaların Yoğun Olarak Gittiği Ülkeler Arasında Makedonya Yer Alıyor

Türkiye’ye Hastaların Yoğun Olarak Gittiği Ülkeler Arasında Makedonya  Yer Alıyor
Son Güncelleme :

22 Aralık 2016 - 21:47

Zeynep Işıl Hamzıç.

Dünyada, sağlık turizmi gelirinde Amerika ve Almanya’nın ardından Türkiye 3. sırada bulunurken, hasta sayısı açısından bakıldığında ise Amerika, Almanya, Tayland, Hindistan’dan sonra Türkiye’nin 5. sırada olduğu belirlendi.

Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar sonucu, Türkiye’ye yurt dışından tedavi olmaya gidenlerin sayısında büyük artış yaşandığı belirlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yapılan araştırmalara göre, yurt dışından tedavi amaçlı gidenlerin sayısı 480 bine çıkarken, bu rakama, turistik amaçlı gelip özel hastane ya da sağlık merkezlerinde saç ekimi, estetik müdahale gibi operasyonlar geçirenler de eklendiğinde sayının yaklaşık 600 bine ulaştığı belirlendi.

Şu anda 135 farklı ülkeden hasta Türkiye’ye gidip sağlık hizmeti alırken, en fazla hastanın Libya ve Irak’tan geldiği belirlendi. Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Ukrayna’nın yanı sıra, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya ve Moldova’da Türkiye’ye yabancı hastaların yoğun olarak gittiği ülkeler olarak tespit edildi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, ulusal, bölgesel ve yerel basında sağlık turizmi ile ilgili yılbaşından bu yana toplam 7 bin 888 haber çıktığı tespit edildi. 2016 yılı boyunca sağlık turizmi için ülkemize gelen hastaların özellikle termal turizmi tercih ettikleri görülürken, termal turizm hakkında yazılı basında çıkan haber sayısı ise 2 bin 284 olarak belirlendi.

Kaynak: Bültenler TIME BALKAN373af-fcbf2-banner3

YORUM YAP