Türkiye'den Bulgaristan'a Yeni Turizm Güzergahı Açılıyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 07:49

Türkiye’den Bulgaristan’a Yeni Turizm Güzergahı Açılıyor

Türkiye’den Bulgaristan’a Yeni Turizm Güzergahı Açılıyor
Son Güncelleme :

02 Eylül 2017 - 17:17

Volkan Kaya Uçijak Boşnak Medya

Turizmi canlandırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, Kırklareli ile komşusu Bulgaristan’ın Burgaz kenti arasında turizm güzergahı oluşturulacak

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Burgaz Bölgesel Turizm Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, iki ülke arasında turizm güzergahı oluşturulacak.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, “Bulgaristan ve Türkiye’nin Cazip Turizm Bölgesinin Tanıtımı Projesi” kapsamında çalışmalar yapıldığını söyledi.

Projenin protokolünün iki komşu ülke yetkilileri arasında imzalandığını belirten Asan, projeyle Türkiye ve Bulgaristan’ın kaynaklarının ve turizm olanaklarının ortaya çıkarılacağını ifade etti.

Projeyle sınır ötesi bölge turizm imkanlarının da artırılacağını dile getiren Asan, proje sayesinde iki ülkenin de turizm potansiyelinin artacağını anlattı.

Proje kapsamında iki ülkenin turizm faaliyetlerinin tanıtılacağı internet sitesi oluşturulacağını aktaran Asan, şu bilgileri verdi:

“Bu doğrultuda Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi araştırma görevlileri ve Bulgaristan’tan uzmanlar, bölgenin turizm potansiyelinin belirlenmesi ve ortak tanıtım planı hazırlanması için çalışmalar başlattı. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen çalışmada, sınır bölgedeki turizm potansiyeli de ele alınacak. Sınır bölgesi olmamızın avantajlarını en iyi şekilde değerlendirip, dünyadaki turistleri hazırlanacak olan turizm güzergahına çekmeyi istiyoruz.”

Komşu iki ülke arasındaki ortak kültürel değerleri tespit edeceklerini belirten Asan, turizm güzergahının Kırklareli’nde 14, Bulgaristan da ise sınır 9 köyü de kapsadığını belirtti.

Belirlenen güzergahlar üzerinde köy sakinlerinin de yöresel yiyecekleri satabileceklerini dile getiren Asan, projenin turizm açısından her iki ülkeye de büyük katkılarının olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Dünya Bülteni

YORUM YAP