TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI: “HARADİNAJ” AÇIKLAMASI ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mayıs 2024 - 00:41

TÜRKİYE – ARNAVUT DİASPORASI: “HARADİNAJ” AÇIKLAMASI !

TÜRKİYE – ARNAVUT DİASPORASI: “HARADİNAJ” AÇIKLAMASI !
Son Güncelleme :

29 Nisan 2017 - 10:15

Sevgili Komutan, General, Başbakan, Başkan, Lider Ramush Haradinaj (Ramuş Haradinaj)
TÜRKİYE – ARNAVUT DİASPORASI OLARAK KARDEŞÇE EN KALBİ TEBRİKLERİMİZİ İLETİYORUZ.
Türkiye Arnavutları olarak her zaman Adaletin yanında, Özgülüğün yanında, Sizin Yanınızda, Ailenizin Yanında, Akraba ve Arkadaşlarınızın yanında, Kosova’mızın yanından, Dünyada bulunan tüm Arnavutların yanında, Anavatanımızın yanında, Kutsal Arnavut Topraklarının yanındaydık ve hep yanında olacağız.

Her zaman olduğu gibi, şimdi de dünyanın medeni insanına; Avrupa’nın göbeğinde, Arnavut milletine yapılmakta olan ilkel ve insanlık dışı barbarlığa karşı, kanla ve canla Arnavut milletini bu soykırımdan kurtaran şanlı UÇK’mızın savaşı Doğru, Özgür, İnsan Onuruna ve Arnavutlara yakışır şekilde faaliyetlerde bulunduğunu sen Ramuş Haradinay olarak tekrar gösterdin. Eski Avrupa ve yeni Avrupa da düne kadar; İnsanlığa Karşı, Arnavutlara karşı barbarlık ve soykırım yapan Sırpları, aklamak için büyük çaba sarfetmiştir.

Avrupa bundan sonra, Sırpların, Arnavutlara karşı yaptıkları suçları ya açık bir şekilde savunsun, ya da soykırım yapan Sırpların tarafında yer almayarak mesafesini koysun. Avrupa bugünden başlayarak affedilemez hatalarını düzeltme yoluna gitsin ve İnsanca bir yaşam için, Adalet için, kendi milletini soykırımdan kurtarmak için savaşan UÇK’mızın Arnavut savaşçılarına yıllar önce soykırım yapan o devletin ve hala o devletin başında bulunan o soykırımcıların interpol’e verdiği tutuklama emirlerini çekmecelerinden çıkarıp çöpe atsınlar. 

Dünyanın her yerindeki Arnavutlar gibi, milyonlarca olan Türkiye Arnavutları olarak bizler de senle ve senin mücadelenle gurur duyuyoruz. UÇK komutanı kardeşimiz Ramuş Haradinay ile övünüyoruz ve her zaman olduğu gibi seninleyiz, yanındayız. Savaştığın Özgürlük ve Adalet için seninleyiz,
Arnavut milletinin olan “Dört Vilayet Vasiyeti’nin yanındayız, Milli Birlik, Etnik ve Autokton bir Arnavutluk için varız, çünkü bunun için dedelerimiz, babalarımız ve kardeşlerimiz kendilerini feda edip, şehit düştüler, Adem Jashari (Yaşarı) ve ailesinin feda olduğu vasiyet için varız…!

Komutan Ramuş Haradinay, şunu belirtmek isteriz ki, biz Türkiye Arnavutları olarak sizinleyiz, çünkü tıpkı dedelerimizin dedikleri gibi bizler de altını çiziyoruz ki sen Ramuş olarak, Kırmızı ve ortasında siyah çift başlı kartalı olan bayrağımıza sadıksın! Ve her Arnavutun dediği gibi bizde; Bu (Arnavut) toprağa yeminimiz olsun, bizim dinimiz gibidir, bunun üstünde de Vatanımızdır, Baba toprağımızdır. Biz Arnavutlar, ister Müslüman olsun, ister Ortodoks olsun, ister Katolik olsun, Arnavut, her zaman ve her yerde Arnavut’tur. Gega, Toska, taşralısı şehirlisi, biz bir milletiz, parçalanmaya dayanamayız. Doğu-Batı, Kuzey-Güney birdir Arnavutluk, ve birleştiren birdir, dilimiz. Arnavutluk; bize onur veriyor, bizlere Arnavut ismimizi bahşediyor. Arnavut olmaktan gurur duyuyoruz.

Ramuş, sen her zaman yaptığın gibi kendi namusunu ve onurunu korumakla; aileni, Kosova’yı ve bütün Arnavut Milletini onurlandırdın. Bu sayede kararlı duruşunla bir kez daha “Adalet, gecikebilir ama mutlaka er yada geç bir gün tecelli edeceği”ni bütün dünyaya gösterdin. Ramuş kardeşimiz iyi ki varsın, yaşasın UÇK’mız, yaşasın Arnavut Milletimiz.

Sayın Ramuş Haradinay (Ramush Haradinaj), aileninle birlikle sağlık ve en en iyi temennilerimiz ileterek, lütfen size, ailene ve bütün Arnavut milletine ilettiğimiz en kalbi tebrik, selam, duâ ve saygılarımızı kabul edin.

TÜRKİYE – ARNAVUT DİASPORASI

 

BOŞNAK MEDYA  Zeynep Işıl Hamziç-Şevket Kuçeviç olarak dönüşünü sevinçle karşılıyoruz “Hoşgeldin Haradinaj”.

 

Kaynak:Besa Time

YORUM YAP