Travel Turkey Fuarı'nda Boşnak Derneği'ne Büyük İlgi » Boşnak HaberBoşnak Haber

22 Nisan 2024 - 10:30

Travel Turkey Fuarı’nda Boşnak Derneği’ne Büyük İlgi

Travel Turkey Fuarı’nda Boşnak Derneği’ne Büyük İlgi
Son Güncelleme :

14 Aralık 2015 - 16:33

TRAVEL TURKEY FUAR’INDA İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ’NE BÜYÜK İLGİ

Travel Turkey Fuar’ında stant açan İzmir Bosna Sancak Derneği’ne ziyaretçi akını. 
 
İzmir Bosna Sancak Derneği’nin Fuar’da açtığı stanta Yanlızca Boşnaklar değil, Fuar’a gelen her ziyaretçi’nin uğraması dikkat çekti. 
 

Dernek Başkanı Abdullah Gül Ziyaretçilerin ilgisinden çok memnun olduğunu ifade ederken şunları söyledi;
 
Biz Fuar’da stant açarken amacımız Boşnak Kültürü ve Boşnaklar’ın yaşadığı coğrafya’yı yani Bosna-Sancak ve Karadağ’ı tanıtmaktır. Bu stantı Dernek olarak biz açtık ve Bosna,Sancak ve Karadağ’dan konuklar çağırdık. Davet ettiğimiz bu konuklar; Bijelo polje’den Sabina Ramoviç, Novi Pazar Kültür Müdürü Hüseyin Memiç, Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Niksiç, Bosna Devim Turizm temsilcisi Vasviye Safiç, Bosna Akdeniz Turizm Genel Müdürü Haris Suljeviç,Bosna Hollywood Otel Genel Müdür’ü Senad Haliloviç Derneğimizin Müsafiri olarak Travel Turkey Fuarı’nda Bosna,Sancak ve Karadağ Coğrafyası’nın tanıtımını yaparak Türkiye’den bu Coğrafya’ya Turistler’in gitmesi sağlamak asıl amacımız. Türkiye’den Bosna, Sancak ve Karadağ’a gidecek olan turist’ler doğa harikası bir coğrafya olduğu gibi ekonomik olarak’ta çok uygun olduğunu görecekler.

Bosna, Sancak ve Karadağ’dan gelen misafirlerimiz, Fuara gelen ziyaretçilere ilk ağızdan bilgi vererek bu coğrafya’nın Avrupa’nın cennet köşeleri’nin başında geldiği hakkında bilgi verdikleri gibi, Boşnak kültürü hakkında’da bilgi veriyorlar.    

Bizleri memnun eden bir başka konu’da Fuar’ı ziyaret edenlerin stantımıza yoğun ilgi göstermesi oldu dedi.
 


Haber:Doğan Prepol  
   

Kaynak: http://www.egedesentez.com/guncel/travel-turkey-fuarinda-izmir-bosna-sancak-dernegine-buyuk-ilgi.htm

YORUM YAP