Toplu Mezarlarda 0 ile 17 Yaş Arası 465 Çocuk Bulundu! » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 07:24

Toplu Mezarlarda 0 ile 17 Yaş Arası 465 Çocuk Bulundu!

Toplu Mezarlarda 0 ile 17 Yaş Arası 465 Çocuk Bulundu!
Son Güncelleme :

02 Ekim 2017 - 12:35

Hazırlayan:Zeynep Işıl Hamziç Boşnak Medya 

Bu güne kadar kayıp olan kişilerden en son yeni bulunan cesetlerle bugüne kadar dahil olmak üzere toplam 465 çocuğa ulaşıldı..

Bosna Hersek kayıp Kişiler komisyonunun çalışmaları sonucunda kayıp olan ve şu ana kadar  bulunan toplu mezarda 465 Çocuk bulundu.

Bu toplu mezarda Bosna hersek uluslararası kayıp kişiler araştırma komisyonu yeni doğmuştan bebekler dahil olmak üzere 17 yaşına kadar olan çocukların bulunduğu toplu bir mezara daha ulaştı.
 

Ayrıca,bir  fetüsün kemikleri öldürülen annelerin yaralarında bulundu.Toplamda bir yıl bile yaşayamamış öldürülen dokuz bebek var .Bosna’da Dvara yakınlarındaki Laništu daki bir toplu mezardan çıkarılan

kurbanlar arasından gebeliğin dokuzuncu ayında Zekira Begić de vardı.
 

Besimom Džaferović ‘in bebeği olan “Amila”  bebek ise öldürüldüğünde  üç aylıktı.Bütün bu  “O- 17 yaş” arasındaki bebek ve çocukların cesetleri Laništu’daki toplu bir mezardan çıkarıldı.
 
Nurke Čarkić in cesedi ve yeni doğan bebekleri ise Drvara yakınlarındaki bir toplu mezarda bulundu. 
Çalışmalar sırasında komple aileler tasfiye edildi. Hasib Ramic, eşi Sefik ‘nın dokuz yaşındaki çocuğu Meliha , dört yaşındaki Ahmed ve yalnızca bir aylık olan Amina, 1993’te öldürülmüş ve Vogosca belediyesinin toplu mezarı Ljubina’ya defnedilmişti.
 
En küçük öldüren bebeklerden biri olan Srebrenica’daki  Muhić  ailesinin bebeği  ise tanımlamanın ardından Potocari’deki mezarlığa defnedildi.
 
Yine Bratunac yakınlarındaki toplu mezarda  38 ceset bulundu.İki çocuğu olan bir anne plastik torbada bulundu ve kurbanlar arasında gebeliğin dokuzuncu ayında Zekira Begić vardı. Aynı durumda Zemina Hüseyinoviç’in cesedi de bulundu. Bu kadın hamileliğinin dokuzuncu ayında Bratunac yakınlarındaki Luka köyünde öldürüldü.
 
 

YORUM YAP