Srbija danas gazetesinden kabul edilemez iddia » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 05:04

Srbija danas gazetesinden kabul edilemez iddia

Srbija danas gazetesinden kabul edilemez iddia
Son Güncelleme :

11 Şubat 2017 - 21:06

Zeynep Işıl Hamziç.Sırbistan’daki bazı medya kuruluşları, Türkiye’nin Kosova’ya uçak ve tank vereceğini iddia etti.

Sırp medyasından Türkiye yalanı;

Sırbistan güvenlik yetkilileri ve basını, Kosova Silahlı Kuvvetlerinin kurulacağının açıklanmasının ardından alarma geçti.

Belgrat’ın ‘srbija danas’ gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kosova Ordusunun silahlanmasının ana sponsoru olduğunu ve “”F-16 Falcon” uçakları, zırhlı araç ve tankları bağışlamaya hazır olduğunu yazdı.

Belgrad’ın güvenlik uzmanları, Erdoğan’ın Arnavutluk Başbakanı Edi Rama aracılığıyla da Kosova’da Arnavutların silahlanmasına yardım edeceğini iddia etti.

Sırp Askeri Akademisi Güvenlik Bölümü eski şefi Albay Milan Mijalkovski, Türkiye’nin Arnavutluk’u nasıl silahlandırdıysa Kosova’yı da aynı şekilde silahlandıracağını idaa etti.

Mijalkovski, Kara kuvvetlerini silahlandıracağı kesindir, savaş uçaklarını da bağışlayacak ya da satacaktır. Bugüne kadar Türkiye akademilerinde Kosova askeri pilotları eğitim gördü ve bu mantıklı bir adımdır. Bu sürpriz değildir, çünkü Erdoğan Neo-Osmanizm temsilcisi olarak Balkanlarda büyük çıkarı var şeklinde konuştu.

Kosova haber ajansında yer alan habere göre güvenlik uzmanı Bojidar Spasiç, Kosova’ya göndermek için Arnavutluğun Türkiye’den iki misli fazla silah satın alacağı konusunda uyardı.

Spasiç, “Temel tedarikçi Türkiye olacak, çünkü Kosova, Sarayova ve Viyana’ya kadar onların “yeşil çaprazonda” bulunmaktadır. Erdoğan, kara kuvvetlerini savaş araçları ve tanklarla donatacak. Arnavutluk şimdiye kadar Kosova’ya silah vermiştir ve Kosova’nın tankları olması mümkündür” dedi. 

Terörizm uzmanı Dževad Galijaşeviç, Erdoğan’ın Kosova’da ve Balkanlarda eğilimi burada bitmeyeceğini söyledi.

Galijaşeviç, “Türkiyenin yanında Kosova’ya özellikle Arnavutluk ve Hırvatistan da yardım sunacak. Türkler “F-16 Falcon” uçaklarını bağışlayabilir. Çok dikkatli olmalıyız, Arnavutlar sadece fotoğraf çekmek için bu silahları almayacaktır” dedi.

Kaynak:Dünya Bülteni

YORUM YAP