Sramota iz Albanije! » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 02:20

Sramota iz Albanije!

Sramota iz Albanije!
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2022 - 23:06

 
Albanski parlament je odbio da razmatra rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici. Time je Edi Rama pokazao i dokazao da je čvrsto uz Vučića i projekat otvorenog Balkana, a koji je zapravo jedna vrsta srpsko-albanskog supremacionizma. Po tom projektu, u koji mnogi silno žele da uvuku Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, postojala bi odistinski Velika Srbija i Velika Albanija, a svi ostali bi bili njihove sluge.
Zastrašujuće je sljepilo BiH politčara i poliitka koje u ovom projektu nisu vidjele nikakvo zlo po Bosnu i Hercegovinu. Ponavljam, projekat otvoreni Balkan, nije nikakav put balkanskih zemlja u EU, nego put za razvoj srpskog i albanskog nacionalizma, koji bi kao taoce držali ostale narode.
Nepriznavanje genocida u Srebrenici od strane albanskog paralmenta, samo je pokazatelj, kako će se tretirati Bosna i Hercegovina i u njoj njajosljetljivija pitanja, poput ovog o genocidu.
I da se razumijemo, ovo odbijanje razmatranja rezolucije o genocidu je došlo na mig Beograda, a Tirana ga je samo ratifikovala. Sad je red da Srbija nešto “isporuči“ Albaniji za kontrauslugu, a sve preko leđa ubijenih Bošnjaka u genocidu.
Na sramotu vam bilo!

YORUM YAP