Son Gelişen Olaylar ve Bölge Analizi : Bosna ve Balkanlar.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 05:19

Son Gelişen Olaylar ve Bölge Analizi : Bosna ve Balkanlar..

Son Gelişen Olaylar ve Bölge Analizi : Bosna ve Balkanlar..
Son Güncelleme :

14 Ekim 2021 - 18:34

Yazan: Hazbo Ciljeviç

Son sütunda yazdığım son 15 günde yaşanan bu siyasi olaylardan sonra, sadece son metne güvenmek istiyorum.

 

Önce geçen yüzyılın 90’ları ile bugünün bu zamanı arasında bir karşılaştırma yapardım. Bir karşılaştırma yapıyorum çünkü aynı şeyler tekrarlanıyor ve hakkında daha önce yazdığım şeyler ve bugün her aptal bunu görüyor. 90’ların siyasi kokusu hakkında zaten yazmıştım ve bu koku tamamen günümüzünkiyle aynı, tek fark günümüzün rol oyuncularının sadece başka ad ve soyadları olması.

90’larda, meydana gelen tüm kötülüklerin taşıyıcıları Miloseviç ve Tudjman’dı, bugün onlar Vucic ve Milanovic, burada Vucic’in kendisi, vakaların %90’ında en çok nefret ettiği adamla aynı fikirde olduğunu kabul etti, ancak meselede. Bosna Hersek aynı pozisyondalar ve bu Bosna Hersek’in bölünmesi.

Savaş sırasında Bosna’da, Büyük Sırbistan ve Hırvatistan’ın Banovina’sını yaratma girişimine ortaklaşa katılan Karadzic – Boban’a karşı iki Bosna’da bir koalisyonumuz vardı.

Bugün, Miloseviç ve Tudjman, Boban ve Karadzic’in istediğini tam olarak isteyecek olan Dodik – Coviç’e karşı iki kişilik bir koalisyona sahibiz.

Ancak, ’92. Yıllarca, kot pantolon, tişört ve spor ayakkabı giyen oldukça sıradan bazı sıradan adamlar bunu yapmalarına izin vermedi. Biraz sonra, Bosna Hersek’i dünyada her şeyden çok seven sıradan Boşnakları, hatta bazı durumlarda kendi ailelerini bile saflarında bulunduran Generaller Haliloviç, Dudakoviç, Dudakoviç, Sehovic, Deliç, İmamovic, Drekoviç komutasındaki Bosna Hersek Ordusu. .

Bunlar, en büyük güçlerini, inanılmaz güçlerini aldıkları Kuran’ın kaynağından sarhoş olan gerçek Boşnaklardı.

Böyle insanlar yüzünden sonunda Boşnakların sorgulanmayacağını düşünenlerin hepsinin yalan söylediğine inanıyorum.

Boşnaklar izin vermedikçe, Bosna Hersek’in bir ayağını bile yabancılaştırabilecek doğulu ve batılı bir güç yoktur.

Bu günlerde, daha önce yazdığım gibi, SANU’nun bir dalı olan Memorandum II kendi kendine sona eriyor. 19. yüzyılın ortalarından beri kendisini destekleyen güçler -Sırp Ortodoks Kilisesi, Sırp Bilim ve Sanat Akademisi ve Yazarlar- tarafından yürekten desteklenen “Sırp dünyasının” çöküşüne tanık oluyoruz. 

64 yaşında olduğumu iddia ediyorum, bu yüzden analitik olarak her şeyi çözebilirim, bu yüzden gelecekte bir şey söyleme hakkını alıyorum ve bu, Bosna vatanseverlerinin bu durumu en ciddiye almaları gerektiğidir.

Ünlü generaller, emekliliğinde satranç oynamayı bırakmasalardı ve umarım bırakmışlardır, örgütlenmek, hiçbir şeyi şansa bırakmamak ve hazır olmak, çünkü Bosna halkının en çok güvendiği ve seve seve gidecekleri onlar olacaktır. şehit olmak veya gazi olmak. Ve Allah’a inanan her Boşnak, tüm ölümlerin en çok sever – dudaklarında şehadet olan bir şehidin ölümü.

Özetlemek gerekirse, hemen hemen eminim ki, Sırbistan’ın uzun bir süre hazırlık yapmasına rağmen kendisine yeni bir yenilgiye izin verilmeyeceği yakında görülecektir.

Aksine, Sırbistan’ın bölgenin herhangi bir yerindeki bir düğünde kurşun sıkmamaya dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü herhangi bir yerde kırılırsa kaos çıkacak ve artık kimsenin sınırı güvende olmayacak.

Bunu söylediğimde, 94’ü kastediyorum. ve ’95. Bosna’da topluca ölmeye başladıkları için, Sırbistan’dan vatandaşlarını herhangi bir savaş için seferber edemediği, artık tecavüz edecek hiçbir şeyleri olmadığı, yakacak zamanları olmadığı, hiçbir savaş için artık çocukları öldürmek, çünkü onların arzusu olan doğu Bosna’yı temizlediler, Seselj’in eski dileği “başka devletlerin sınırları içinde ve ötesinde kemerler”.

Şimdiye kadar hem yerelde hem de bölgede siyaset sahnesinde işlerin nasıl gittiğini kabaca tahmin ettim ve bu günlerde 10 yıl önce yazdığım metinleri atmaya başlayacağım ki siz değerli metinlerimin ne kadar değerli olduğunu görün. zaman bana hak verdi.

Geçen yüzyılın 90’larında artık yok, bu 2021 ve kesinlikle 19. yüzyılın ortalarından itibaren Garašanin, Moljević, Ekmedžić, Ćosić, Cedomir Antić tarafından Sırp siyaseti bir girişimde bulundu, bu yüzden geri çekildi

Ya tükürüğü yalayacaklar ya da son 100 yılda görülmemiş bir şekilde kırılacaklar, çünkü 90’lı yıllarda Boşnaklara karşı o kadar çok vahşet işlendi ki, normal bir insan aklı yüzünden konuşulmadı bile. anlamaz, bu yüzden Boşnaklar bu konuda sessizdir.

Sana öğreteceğim, söylediğini ve düşündüğünü acilen yap çünkü saat 12’ye bir dakika var, unut gitsin, hafızandan sil çünkü inan bana, söylediğin gibi hatırlanmayacak.

Dodik, siyasi kariyerine kesinlikle şanlı bir şekilde son verdi ve Sırp halkına sadece acı çektirebiliyor. Rusya onun tek şansı çünkü Sırbistan’a kaçarsa onu teslim etmeniz gerekecek.

Kaynak: sandzakpress.net

YORUM YAP