Skandalozna Izjava Voditejice – Sandžak ne postoji! » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 05:28

Skandalozna Izjava Voditejice – Sandžak ne postoji!

Skandalozna Izjava Voditejice – Sandžak ne postoji!
Son Güncelleme :

30 Ocak 2023 - 14:18

Na sveto putovanje dugo 6.600 kilometara, od Austrije do Meke na hadž, uputio se Enver Beganović (52), rodom iz Bosne i Hercegovine. Nakon pređenih preko 1.600 kilometara i puta stigao je u Novi Pazar, gdje je i dao intervju za PRVU TV, tačnije za emisiju “Jutro”.

Nakon što je Enver odgovorio koje zastave sve posjeduje u svom rancu, dodavši da se među njima nalazi i zastava Sandžaka, voditeljka Marija Savić Stamenić u studiju je reagovala odgovorivši:

“Samo što je ovo prije rekao, to ne postoji ali dobro… Mislim o zastavi koju je spomenuo tvoj sagovornik na kraju.”

Pri tom hadzija Enver ima zastavu države Srbije, ali posebno je tražio zastavu Bošnjaka Sandžaka, kao i zastavu njegovo mjesta rođenja, Unsko-Sanskog Kantona koji pripada državi Bosni. Čime je hadžija Enver region Sandžaka izdvojio i smjestio sa mjestom svog rođenja.

Ovakva rekacija na zastavu koja predstavlja Bošnjake u Srbiji, kao nacionalnu manjinu čije je ustavno pravno zagarantovano da mogu koristiti svoje simbole, očigledno je to da nacionalistima i to smeta, čiji pripadnici su zastupljeni i na TV programima sa nacionalnim frekvencijama.

IZVOR: SANDZAKBOSNA.COM

 

YORUM YAP