Sırplar Çıldırdı.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 13:15

Sırplar Çıldırdı..

Sırplar Çıldırdı..
Son Güncelleme :

17 Kasım 2018 - 10:33

 

 

PARİS’TE YAPILAN 1. DÜNYA SAVAŞININ SONA ERMESİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNDE SIRBİSTAN DEVLET BAŞKANI VUÇİÇ’İN PROTOKOLDE GALİP DEVLETLER SIRASINA OTURTULMAYIP ARKA SIRADA OTURTULMASI VE DE KOSOVA DEVLET BAŞKANI TACHİ’NİN ÖN SIRADA PUTİN’İN YANINDA OTURTULMASI BELGRAD BASININI ÇILDIRTTI.

Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100. yıl dönümünde devlet ve hükümet başkanları Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geldi. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu yetmişten fazla lider katıldı.

BELGRAD BASININDAN BAZI MANŞETLER: “BÜYÜK SAVAŞIN ZAFER GÜNÜ KUTLAMALARINDA FRSNSIZLARIN BÜYÜK AYIBI” “PARİS ARTIK AYDIN BİR ŞEHİR DEĞİL.” “UTANMALISINIZ, FRANSIZLAR PROTOKOLDEKİ PUTİN’İN YANINDAKİ KOLTUĞU TACHİ’YE SATTILAR KOSOVALI SİYASETÇİ, SİYASİ ANALİST VE HUKUÇU AZEM VLLASİ BELGRAT BASININA CEVAP VERDİ: “1. DÜNYA SAVAŞINI BAŞLATIP AVRUPANIN KAN GÖLÜNE DÖNMESİNE SIRPLAR SEBEP OLDU. SIRPLARIN SARAYBOSNA’DA AVUSTURYA MACARİSTAN VELİAHTINI SUİKAST SONUCU ÖLDÜRTMELERİNİ NE AVRUPA NE DE İNSANLIK ASLA UNUTMADI. BU NEDENLE VUÇİÇ’E GALİP DEVLETLER VE DÜNYA BARIŞINI TEMSİL EDENLER ARASINDA YER VERİLMEMİŞ OLMASI ÇOK NORMAL.

” Hiç kimsenin şüphesi olmasın, gelecekte insanlık Sırbistan ve Sırp vatandaşı olanlara, Bosna Hersek’te Boşnaklara yapılan Soykırımdan dolayı da her alanda tepki gösterecektir. Bu günlerde Avrupa’da seyahat serbestliği, ticari kolaylıklar ve Türkiye’de çifte vatandaşlıktan kaynaklanan birtakım çıkarlar uğruna gelecekte büyük bedeller ödenenilir !

Soykırım yapmış ve bunu inkâr eden bir ülkenin vatandaşı ve o milletin uyruğunda olmak insanlık tarafından kolay affedilecek bir durum değildir. Tıpkı 100 yıl sonra Paris’te Sırbistan Devlet Başkanı Vuçiç’e 100 yıl öncesinin hatırlatıldığı gibi.

YORUM YAP