Sırp General Soykırım Yaptıklarını Kabul Etti » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 23:05

Sırp General Soykırım Yaptıklarını Kabul Etti

Sırp General Soykırım Yaptıklarını Kabul Etti
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2023 - 9:29

Srebrenica Boşnak Soykırımı’nı, iç savaş diyerek dolayı olarak reddeden faşist çetnik papağanları, soykırım mahkûmu Bosnalı Sırp Ordusu generalinin itirafı.
 
RATKO MLADİÇ’İN GENERALİ KRSTİÇ, SOYKIRIMI KABUL ETTİĞİNİ AÇIKLADI !
 
Hükümlü savaş suçlusu olan sözde Bosnalı Sırp Ordusu (VRS) Drina Kolordusu’nun eski komutanı General Radislav Krstiç, kendisinin de katıldığı Srebrenitsa’da soykırım yapıldığını soykırım kelimesini kullanmadan resmen itiraf etti !
Faktor.ba Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması’na (UCMRM) gönderdiği bir mektupta, suçlu Krstiç’in hapis cezasının üçte ikisini çektikten sonra serbest bırakılması için başvurduğunu öğrendi.
 
“Lahey Adalet Divanı ICTY mahkemesi nezdinde mahkûm olduğum suçların (Srebrenica’da Boşnaklara soykırım yapmaktan suçlu bulunmuştu) sorumluluğunu tam olarak kabul ettiğimin, samimi pişmanlığının ve samimi özrümün herkes tarafından okunabilmesi için bu mektubun kamuya açık kayıtlara geçmesini istiyorum.”
 
Mektubunda suçlu şunları vaat ediyor:
“Eğer serbest kalırsam kızımla Belgrad’da yaşamayı umuyorum. Siyasete girmemeyi, davam hakkında konuşmamayı, işlenen suçları (soykırım dahil) inkar etmemeyi ve Lahey Adalet Divanı mahkemesi ICTY nezdinde veya Bosna Hersek mahkemelerinde suçlardan hüküm giymiş diğer kişileri (başta General Ratko Mladiç’i) yüceltmemeyi taahhüt ediyorum. Mahkemenin gerekli gördüğü tüm şartlara uyacağım. Hayatımın geri kalanını sessizce ve anonim olarak yaşamak istiyorum.”
Lahey Adalet Divanı ICTY mahkemesi (The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia / Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi ), 19 Nisan 2004 tarihli Temyiz Dairesi kararına göre, oybirliğiyle Radislav Krstić’i Srebrenica’da Boşnakşara soykırım yapmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
 
Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP