Sırbistan İle Karadağ Arasında Gerginlik... » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 07:09

Sırbistan İle Karadağ Arasında Gerginlik…

Sırbistan İle Karadağ Arasında Gerginlik…
Son Güncelleme :

13 Eylül 2021 - 12:19

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar VucicKaradağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic’in Karadağ’ın Sırp nüfusu olmayan bir ülke olması için elinden geleni yaptığını ve Djukanovic’in Sırbistan’a yönelik suçlamalarının aslında kendi şuur altının dışa vurumu olduğunu ileri sürdü.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic, Sırbistan’ın 1990’lı yıllardaki milliyetçi politikalara geri döndüğünü ve Arnavutsuz bir Kosova ile Karadağlıların olmadığı bir Karadağ istediğini ileri sürmüştü.

Djukanovic’in suçlamalarına cevap veren Vucic, “Arnavutların olmadığı bir Kosova’yı ne ben isterim ne de böyle bir şey mümkündür. Aynı şekilde kendilerini Karadağlı olarak nitelendiren olmadığı bir Karadağ da asla mümkün değildir ve hiçbir zaman böyle bir hedefimiz olmamıştır. Kendisi her zaman Sırpların olmadığı bir Karadağ istedi ve bu onun şuur altının dışa vurumudur” diye konuştu.

 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Djukanovic’in sırf Karadağ’da Sırp olmadığı ve “cumhurbaşkanının haklı olduğunu” söylemesi için Karadağ Kilisesi’ni kurduğu iddiasında bulundu.

Balkan News

YORUM YAP