Saraybosna’dan Hollanda'ya Tepki » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 11:34

Saraybosna’dan Hollanda’ya Tepki

Saraybosna’dan Hollanda’ya Tepki
Son Güncelleme :

13 Mart 2017 - 13:22

 

“HOLLANDA ARTIK İNSAN HAKLARINDAN SÖZ EDEMEZ”

Avrupa, Hollanda’nın Srebrenica Katliamında Sırplara Boşnak sivilleri teslim ederek ortak olduğu katliama ve tecavüzlere sessiz kaldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan haksızlığa karşı da sessiz kalmıştır.

Bizler, Bosna’da yaşayan Türkler olarak asla böyle bir tutum karşısında sessiz kalmayacağız. Tek başına ve korumasız bir şekilde önü kesilen sayın bakanımız Türk vatandaşı olmaktan ziyade bir kadın olarak bizlere Nene Hatun’un çok büyük bir örneğini göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni engellemeye ve kısıtlamaya çalışmak Avrupa’ya bir şey kazandırmayacağı gibi kaybetmesinde büyük bir rol oynayacaktır.

Tarihe bu lekeyle geçen Hollanda bir daha insan haklarından söz edemeyecek ve bir daha asla demokratik bir ülke olduklarını iddia edemeyeceklerdir. Bu tutumunu tüm dünyanın gözü önünde sergileyen Hollanda, bir kez daha Nazi uygulamalarına imza atmıştır.

Cumhurbaşkanımız, dün yaptığı açıklamada “Bizler Türk milleti olarak Avrupa’da bir misafir değil, ev sahibiyiz” demiştir.

“HOLLANDALI ASKERLER SREBRENİTSA’DA YAŞANANLARI AÇIKLASIN”

Hollanda Büyükelçiliği önündeki gösteriye katılan bir Boşnak vatandaş ise Hollanda askerlerinin Srebrenica’da korumaktan sorumlu oldukları halkı Mladiç adlı cellada teslim ettiklerini söyleyerek Hollanda’nın Türk vatandaşlarına yönelik zulmüne tepki gösterdi. Avrupa’nın Bosna Hersek’e karşı da ikiyüzlü bir tavırla yaklaştığını ve gerçek yüzünü Lahey’deki son hamlesiyle gösterdiğini ifade eden bir Boşnak , Srebrenica’da görev yapan her Hollandalı askeri, Soykırıma ilişkin gerçekleri açıklamaya davet etti.

Kaynak: İHA

YORUM YAP