Saraybosna'da 'Osmanlı Mimarisinin İncileri' sergisi » Boşnak HaberBoşnak Haber

7 Mayıs 2024 - 18:54

Saraybosna’da ‘Osmanlı Mimarisinin İncileri’ sergisi

Saraybosna’da  ‘Osmanlı Mimarisinin İncileri’ sergisi
Son Güncelleme :

28 Ocak 2017 - 11:58

Zeynep Işıl Hamziç.

Bosna Hersek ‘in başkenti Saraybosna’da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan Saraybosna-İstanbul“Osmanlı Mimarisi’nin İncileri” sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Fotoğraf sanatçısı ve sergi sahibi Kenan Surkovic ve Elvira Bojadzic, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide Saraybosna ile İstanbul’daki Osmanlı mimarisini tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Surkovic, bu iki şehrin birçok ortak yanı olduğunu ifade etti.

Surkovic, İstanbul’a gidip orada sanat veya siyaset alanında kariyer yapmış Boşnakların varlığından bahsederek Saraybosna camilerinin ise Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezi mimari atölyesinin projeleri olduğunu, 

Türkiye’de hazırlanan en iyi projelerin Saraybosna’da da gerçekleştirildiğine dikkati çeken Surkovic, bir diğer unsur ise İstanbul’daki klasik Osmanlı mimarisinin, Saraybosna’ya da aynı nitelikte taşınmış olmasıdır. Dolayısıyla Saraybosna’nın kubbeli camilerinin İstanbul’daki kubbeli camilerden geri kalır yanı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Sergi, 4 Şubat’a kadar açık olacak.

Kaynak:Dünya Bülteni 

 

YORUM YAP