Saraybosna Burç Üniversitesi Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 16:05

Saraybosna Burç Üniversitesi Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

Saraybosna Burç Üniversitesi Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak
Son Güncelleme :

13 Ocak 2015 - 2:00

Saraybosna Burç Üniversitesi Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

Yurtdışında eğitim faaliyetlerine devam eden Türk okulları uzun yıllardır yakaladığı başarılı eğitimin meyvelerini almaya devam ediyor.

Yurtdışında eğitim faaliyetlerine devam eden Türk okulları uzun yıllardır yakaladığı başarılı eğitimin meyvelerini almaya devam ediyor. Bosna Hersek’te eğitim faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Burç Üniversitesinin 2020 yılında düzenlenecek ‘Uluslararası Uygulamalı Dil Bilimi Kongresi’ne ev sahipliği yapacağı öğrenildi. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Derneği tarafından düzenlenecek kongrenin, Dil Bilimi üzerinde yapılan dünyadaki en önemli etkinlerden birisi olduğu belirtiliyor. 1964 yılında Fransa’da kurulan dernek bünyesinde halihazırda 8000’i aşkın üyesiyle dünyanın en geniş kapsama sahip kuruluş olarak dikkat çekiyor. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenecek olan kongreye 4000`den fazla dil öğretmeni, dilbilimci, uzman ve öğrencinin katılması bekleniyor. AILA kongrelerini en son 2014 yılında Avustralya ev sahipliği yapmıştı. 2020 yılında Uluslararası Burç Üniversitesi tarafından düzenlenecek kongrede 10 aday şehir yarışmıştı.

burch-university-burc-universitesi-660x330

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burç Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr Azamat Akbarov ise Burç Üniversitesi tarafından düzenlenecek bu kongrenin kendileri adına çok önemli ve sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, “Burada Burch Üniversitesindeki etkinliklerin tamamına yakını aylar hatta yıllar öncesinden yapılan planlamaların ürünüdür. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Derneği tarafından organize edilecek kongremiz dilbilim dünyasının en önde gelen etkinliği olduğunu söyleyebiliriz. Bizde buna ev sahipliği yapacağımız için ülkemiz ve okulumuz adına çok mutluyuz.” dedi. Akbarov, müracaat sürecinin Bosna Hersek’teki Uygulamalı Dilbilim Derneğinin (AALBiH) bu yılın başlarında AILA`nin resmi üyesi olmasıyla başladığını dile getirerek “Şahsım olarak bu derneğin başkanı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Burç Üniversitesinin şuana kadar arka arkaya 4 yıl içerisinde dört ana konferans düzenlediğini dile getiren Doç. Dr. Azamat Akbarov, “Her bir etkinliğimizde yüzlerce uluslararası katılımcıyı ağırladık. Yabancı Dil Öğretimi ve Uygulamalı Dilbilim (FLTAL) üzerine düzenlenen bu Uluslararası Konferanslar sayesinde bölgesel bir marka olmanın yanında aynı zamanda bu alanda mükemmelliğin merkezi haline gelmeyi hedefledik. Bu vesilelerle Uluslararası Burç Üniversitesi olarak çok büyük tecrübeler edindik. Bu görevi canla basla yürütmeye hazır, sorumluluk alacak güçlü ve çalışkan bir ekibimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.

Bu konferansların eğitim dünyasının gelişimi adına çok faydalı bulduğunu söyleyen Burç Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr Azamat Akbarov konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkenin şu andaki durumu göz önünde bulundurulduğunda insanlarımızın küresel mobilete için çok az imkanlarının olduğu görülecektir. Bu açıdan, bu tür etkinlikleri ülke halkının, bilim insanlarının, öğrencilerin ve uzmanların ayağına getirmemiz, kendi ülkelerinde, şehirlerinde gerçekleştirmemiz ve alanında gerçekten en iyi uzmanların bilgilerinden ve tecrübelerinden istifade etmelerini sağlayışımız çok önemli bir gelişme. Öğretmenlik sürekli gelişen bir alandır. Biz öğretmenlerin de bu değişime ayak uydurmamızın gerekliliğine inanıyorum. Bu konferanslarda kendimizi iyilerin en iyileriyle karşılaştırma fırsatı bularak ;kendimizin zayıf ve güçlü yanlarımızı göreceğimize inanıyorum.”

YORUM YAP