Sancak Boşnakları Türkiyeye Ziyarete Geldi » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 17:34

Sancak Boşnakları Türkiyeye Ziyarete Geldi

Sancak Boşnakları Türkiyeye Ziyarete Geldi
Son Güncelleme :

02 Mart 2016 - 21:16

Bir dizi ziyaret ve inceleme için Düzce’de bulunan Karadağ Cumhuriyeti ve Sırbistan Cumhuriyeti heyetleri Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret ettiler. Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic’in de bulunduğu heyet Başkan Mehmet Keleş’le bir süre görüştüler. Balkan ülkelerini çok önemsediklerini belirten Başkan Mehmet Keleş, Karadağ ve Sırbistan heyetlerine hitaben ‘ Düzce olarak ülkelerinizle karşılıklı işbirliği geliştirilmelidir’ dedi.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Karadağ ve Sırbistan heyetlerini belediye meydanında karşıladı. Bir dizi ziyaret ve inceleme için Düzce’de bulunan heyetle Başkan Mehmet Keleş bir süre makamında görüştü.
Düzce belediyesinin Bosna Hersek, Makedonya’da ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Keleş konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “ Düzce konumu itibarıyla Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Ve hızla gelişmektedir. Bundan 12 yıl önce 57 bin olan nüfusumuz bugün 154 bindir. Tarım, sanayi ve turizm alanında büyüyor ve ciddi bir şehirleşme gerçekleşmektedir. Düzce Türkiye’de birçok pilot uygulamaya ev sahipliği yapmıştır’.

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic’in de bulunduğu heyet sözcüleri de Düzce’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Görüşme tarafların hediye takdimi ile sona erdi.

Karadağ ve Sırbistan heyetinde şu isimler yer aldı:

Rafet HUSOVİC Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Meho MAHMUTOVİC Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Novi Pazar Belediyesi Başkanı, Eyüp NURKOVİC Karadağ Cumhuriyeti Sancak Rojaye Belediye Başkanı, Husein KURTAGİC Karadağ Cumhuriyeti Sancak Rojaye Belediyesi Meclis Başkanı, Faruk SULYEVİC Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Novi Pazar Belediyesi Başkan Yardımcısı, Eşref HUSİC Rojaye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü, Yonus MUYEVİC Karadağ Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Üyesi, Muammer DEDEİC Rojaye Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Üreticileri Birliği Başkanı, Mirza LUBODER Tercüman.

YORUM YAP