Rusya'dan Karadağ'a Gitmeyin Çağrısı » Boşnak HaberBoşnak Haber

6 Mayıs 2024 - 09:35

Rusya’dan Karadağ’a Gitmeyin Çağrısı

Rusya’dan Karadağ’a Gitmeyin Çağrısı
Son Güncelleme :

31 Mart 2017 - 13:04

Rus Devlet Televizyonu, vatandaşlara NATO’ya üyelik yolunda ilerleyen Karadağ’ı ziyaret etmeme çağrısı yaptı.
Türkiye ile ilişkilerin gerildiği dönemde Rus turistlere Türkiye’yi boykot etme çağrısı yapan ve turizm acentelerini Türkiye’ye düzenlenen turları iptale zorlayan Moskova, benzer bir müeyyideyi NATO’ya üyelik için gün sayan Karadağ aleyhinde devreye sokuyor.

Sırp BETA ajansının haberine göre Rus devlet televizyonu Россия’da Karadağ’ın NATO’ya üyelik vetiresine ilişkin yayınlanan programda gelişmenin Karadağ’daki Rus yatırımlarına tesirinin şimdiden hissedilmeye başlandığı ve Rus iş adamlarının ülkeyi terk etmeye başladıkları ileri sürüldü. Kanal, Rus turistlerin ülkeye gitmemeleri gerektiğini duyurdu.

Rus Звезда televizyonu ise mafya ve bulaşıcı hastalıkların hüküm sürdüğü ülke olarak tanımladığı Karadağ’ın turistler için tehlikeli olduğunu iddia ederek NATO’ya girmeye hazırlanan Karadağ’ın artık Rus turistlerin hapsedildiği bir ülkeye dönüştüğünü ve Karadağlı muhaliflerin protesto hareketleri nedeniyle artık huzurlu bir tatil adresi olmaktan çıktığını ileri sürdü.

Rusya’nın 21 Mart tarihli turizm verilerine göre Hırvatistan ve Karadağ’a yapılan rezervasyon sayısı geçtiğimiz yıla göre 2 ila 3 kat artış gösterdi.

Karadağ’da 10 bin ila 30 bin arasında yerleşik Rus vatandaşı yaşadığı bildiriliyor.

Kaynak:Zambak.ba

YORUM YAP