Rifat Sait '' Balkanlarda Dev İşbirliği'' Müjdesini verdi » Boşnak HaberBoşnak Haber

6 Mayıs 2024 - 06:29

Rifat Sait ” Balkanlarda Dev İşbirliği” Müjdesini verdi

Rifat Sait ” Balkanlarda Dev İşbirliği” Müjdesini verdi
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2017 - 14:38

Zeynep Işıl Hamziç  Boşnak Medya

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, TARİŞ Tohum Birliği ile gittiği Ankara’dan İzmir’e müjde ile döndü.

Rifat Sait, TARİŞ Yemta Genel müdürü Alican Okatan ve heyeti ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Bakan yardımcısı Fatih Çiftçi, Et ve Süt kurumu Genel müdürü olan Ethem Kalın’ı  ziyaret ettiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Bülent Tüfenkçi ile görüşmede Tarım Birliklerinin en büyük sorunu olan Ürün alım Finansmanına getirilen faiz yükü masaya yatırıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’den müjde geldi.

Bakan Tüfenkçi, Tarım Birliklerinin Ürün alım Finansmanına faiz desteği sağlanması için çalışmalar yaptıklarını ve yakında gerekli düzenlemeler yapılarak Birliklere önemli bir finansman desteği oluşturacaklarını ve son günlerde kangren haline dönen Birliklerin çiftçiden ürün alımları için kullanılan finansman kredi faizi maliyeti,  bir kısmının DFIF’ten yani hazine tarafından karşılanarak  çözüme kavuşturulması planlanıyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BASAM Başkanı Rifat Sait, bulunduğumuz şehir olan İzmir, aslında bir Tarım kenti. Hemen yanımızda yer alan Balkan ülkelerine baktığımızda ise tarımda önemli bir potansiyele sahip bu nedenle Balkanlarla tarım konusunda işbirliği yapmak fayda sağlıyacak düşüncesindeyiz. Bu sebeple de Et ve Süt Genel Müdürlüğünü de ziyaret edip Bosnadan özel izin ile yapılan et ithalatı hakkında bilgi aldık, dedi.

İzmir’in Markası olan TARİŞ’e sahip çıkmamız gerekiyor

BASAM Başkanı Rifat Sait,  önümüzdeki yasama döneminde konuya ilişkin 4572 sayılı Kanunda Birliklere yönelik kalıcı finansman imkânlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılması gündemde olduğunu hatırlatarak, “ Türkiye’de faal olan 13 TSKB, 289 KOOPERATİF, 393.292 ortak üretici ya da çiftçi var. Birlikler çiftçisinin örgütlü yapısını oluşturmakta, tarımsal üretimin etkin, kaliteli ve verimli bir şekilde idamesini sağlamakta önemli bir görev üstleniyorlar. Bu Birliklerden biri de İzmir ile özdeşleşen güzide birliğin ismi olan TARİŞ yine TARİŞ markası ismi ile Balkanlarda ihracat yapılabilir. TARİŞ’e sahip çıkmamız ve destek vermemiz gerekiyor”  dedi.

Kaynak:Üsküp Haber

YORUM YAP