O ülke 100 bin asker ile savaşa hazırlanıyor, ocak ayında 3. Dünya Savaşı çıkacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 10:59

O ülke 100 bin asker ile savaşa hazırlanıyor, ocak ayında 3. Dünya Savaşı çıkacak

O ülke 100 bin asker ile savaşa hazırlanıyor, ocak ayında 3. Dünya Savaşı çıkacak
Son Güncelleme :

23 Kasım 2021 - 23:45

Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlanan rapor, Dünya’yı ayağa kaldırdı. Söz konusu raporda duyanları ürküten ifadeler yer aldı. Raporda, Rusya’nın Ocak ayına kadar 100 bin asker ile Ukrayna’ya girme hazırlığı yaptığı ve 3. Dünya Savaşı’nın yolda olduğu öne sürüldü.

Belarus ve Polonya  arasındaki göçmen krizinin devam ettiği günlerde Ukrayna’dan korkutan bir haber geldi. Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlanan raporda, Rusya’nın önümüzdeki Ocak ayında 100 bin askerle Ukrayna’ya girme hazırlığı yaptığı ve bu adımın 3. Dünya Savaşı’nı beraberinde getirebileceği iddia edildi.

Ukrayna istihbarat raporundaki dikkat çeken bir diğer bilgi ise Putin’in hazırlıkları titizlikle takip ettiği yönünde. Rapora göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaş hazırlıklarını ayrıntılı olarak takip ediyor.

Ukraynalılar, saldırının detaylarını da paylaştı. İstihbarat raporuna göre Ukrayna’ya gerçekleştirilecek saldırıda 3 bin 500 paraşütçü kullanılacak. Kiev’de istihbaratı yöneten Ukraynalı Tuğgeneral Kyrylo Budanov da konuyla ilgili açıklama yaparak, önlem almaya başladıklarını ifade etti.

Budanov Rusya’nın amaçlarına ilişkin ise, “Ülke içerisindeki durumu giderek daha kötü hale getirerek, tehlikeli ve zor bir durum yaratmak istiyorlar. Bizi, hükümeti değiştirmek zorunda kalacağımız bir durumun içine sokmayı hedefliyorlar” diye konuştu. Budanov, Rusya’nın bu amacına ulaşamaması durumunda askeri operasyon yapacağını söyledi.

haberler.com

YORUM YAP