Maltepede Boşnak Rüzgarı Esti.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 14:50

Maltepede Boşnak Rüzgarı Esti..

Maltepede Boşnak Rüzgarı Esti..
Son Güncelleme :

01 Eylül 2015 - 21:23

Maltepe Belediyesi ve İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği işbirliğiyle düzenlenen, Bosna Sancak Kültür Festivali başladı. Maltepe’yi yabancı kültürlere açmak ve Maltepe’nin sesini dünyaya duyurmak amacıyla Beşçeşmeler Meydanı’nda düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, uzakta da olsa kendimize yakın hissettiğimiz, kendimizden bir parça gördüğümüz değerleri ve kültürleri Maltepe’de bir araya getirmek istediklerini belirterek, “Bosna, Balkanlar dediğiniz zaman Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısını görmek gerekiyor. Değişik kültürleri Maltepeliler’in ayağına, Beşçeşmeler’e getirmeye devam edeceğiz. Maltepe’deki gençlerimizi de Bosna-Hersek’e gönderip Anadolu’nun güzelliklerini de onlara anlatacağız” dedi. 1990’lı yıllarda Balkanlar’da yaşanan iç savaş sırasında çeşitli bölgelerde savaş muhabiri olarak görev yaptığını ve iç savaşın nasıl acı verici olduğunu yerinde gördüğünü ifade eden Kılıç,  “Bosnalı kardeşlerimiz o dönemde ağır bedeller ödedi. Her birimiz farklı inançlardan, kültürlerden, ailelerden geliyoruz. Adlarımız ne kadar farklı olsa da soyadımız Türkiye. Türkiye’den daha büyük bir güç yok” diye konuştu.
Kılıç,  açılışa katılan Bosna Hersek Başkonsolosu Adi Durmic’e ve Bosna Sancak Yardımlaşma Derneği Başkanı Serkan Şenay’a, AS Grup adına Almira Zilic’le, Ferid Hadzijakupoviç’e, hediye ve çiçek takdim etti. Festival, Bosnalı müzisyen Zeyd Soto konseri ile başladı. Daha sonra sahneye çıkan Bosna Sancak Derneği Çocuk Folklor Grubu’nun, Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Folklor Grubu’nun ve Bosna Folklor Grubu’nun yöresel dansları büyük ilgiyle izlendi. Azmi Muzafferiya ve Cenk Bosnalı’nın seslendirdiği Boşnak şarkılarıyla Maltepeliler, keyifli bir akşam geçirdi.

bosna sancak

Beşçeşmeler Meydanı’nda kurulan standlarda da, Boşnak mutfağından ikramlar yapıldı. Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ve festival için özel olarak getirilen 2 metre 20 santimetre yüksekliğinde, 1 metre 20 santimetre genişliğindeki kahve cezvesinden de Maltepelilere Boşnak kahvesi ikram edildi. 

Kaynak: http://www.katilimcimaltepegazetesi.com/maltepede-bosna-sancak-ruzgari-esti/

YORUM YAP